brunkager
Desserter

Brunkager med appelsin og chokolade

I stedet for runde eller figurformede kan du lade dine brunkager være helt firkantede og dyppe dem i et tykt lag chokolade. Det bliver de kun mere indbydende af. Her får du opskriften på brunkager med appelsin og chokolade

Brunkager med appelsin og chokolade

 
Tid: 30 minutter. Hviletid på køl: Mindst 3 timer (gerne op til 2 døgn). Bagetid: 8 minutter pr. plade
Antal: Ca. 150 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
250 g smør
125 g ahornsirup
250 g brun farin
½ tsk. salt
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
1 tsk. stødte nelliker
 
 
skal af 1 usprøjtet appelsin
2 tsk. potaske
1 spsk. vand
100 g mandler
500 g hvedemel
1 firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm
evt. 150 g mørk chokolade
 
Giv et gaveabonnement i julegave! Vælg imellem 17 forskellige blade - f.eks. FEMINA. Klik her for at læse mere
 
PRØV OGSÅ: Klassiske brunkager
 
1. Smelt smør, sirup og brun farin sammen i en gryde. Tag gryden af varmen, og rør salt, kanel, ingefær, allehånde, nelliker og fintrevet appelsinskal i. Hæld blandingen over i en skål. Rør potaske ud i vand i en lille kop, og rør denne blanding i dejen. Hak mandlerne, og rør dem i dejen sammen med hvedemel. Rør kortvarigt, til dejen netop er blød og ensartet. Dejen skal være løs og fugtig. Beklæd bageformen med husholdningsfilm, så det hænger ud over kanten af formen. Fordel dejen i formen i et jævnt lag. Luk husholdningsfilmen sammen omkring dejen, og sæt den på køl i mindst 3 timer, og gerne helt op til 2 døgn.
 
2. Tænd ovnen på 200°, og tag dejen ud af køleskabet. Vend dejen ud af formen, og fjern husholdningsfilmen. Skær dejen ud i 4 stænger på langs, og skær herefter hver stang i tynde skiver. Fordel brunkagerne på 3-4 bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter pr. plade. De må endelig ikke bage for længe, så hold øje med dem undervejs. Afkøl brunkagerne i ca. 5 minutter på pladen, og flyt dem herefter over på en rist. Opbevar dem i en lufttæt kagedåse. Servér brunkagerne, som de er, eller dyp dem i smeltet mørk chokolade.
 
PRØV OGSÅ: Få alle opskrifterne på julens skønneste småkager her
 
 
Læs mere om: