Alle artikler om Desserter

Sider

Desserter

Hvad enten du er ung eller gammel, mand eller kvinde, tyk eller tynd, så kender alle den glæde som gode desserter kan få frem i os.

Når det kommer til desserter, så er der nogle ting som vi alle kan blive enige om; Nemlig at de skal serveres som det sidste efter en middag og bliver dermed afslutningen på et godt måltid mad. Desserter bliver desuden oftes sat på bordet, hvis der er en anledning, der skal fejres eller man har brug for lidt ekstra hygge en weekendaften.

Så det er slet ikke svært at være enige om, at desserter er gode, men det er stor forskel på hvad vi hver især opfatter som en god dessert. En lille pige på 5 år tænker måske at dessert er en ispind, en ung mand på 17 tænker måske at dessert er lune pandekager med is og chokoladesovs, manden på 55år tænker måske på dessert som en god ost og når kvinden på 70 hører ordet dessert, tænker hun på syltede pærer og fløderand.

Desserter kan altså komme i mange udforminger, smagsvarianter og indpakninger. For nogle er kvantiteten vigtigst, når det kommer til desserter; så længe der er meget af det, så er de tilfredse. Andre lægger mere vægt på kvaliteten og vil hellere nyde en lille dessert af kvalitetsråvarer, end at spise i overflod. Uanset hvad, så har vi dog alle lyst til noget sødt en gang i mellem.

Hvad enten desserten skal være den perfekte afslutning på et hjemmelavet måltid til familien eller skal være prikken over i’et efter en dejlig tur på restaurant, så går de fleste af os meget op i hvad desserten indeholder, hvordan den præsenteres af værtinden eller på menukortet og ikke mindst hvordan den er anrettet.

Indholdsmæssigt skal desserter gerne indeholde noget sødt og det kan være alt fra sukkerholdig mad, til en form for marcipan, en type kage eller en form for chokolade.

Selve præsentationen af desserter er også vigtig. Når vi hører eller læser om hvad desserten indeholder, og hvordan den er fremstillet, så skal det helst øge vores forventning og få vores mundvand til at løbe, det er her det gør det muligt at overvinde mætheden fra resten af måltidet og få lysten til lige at spise lidt mere.

Sidst er det vigtig at desserten er anrettet så alt fremstår lækkert og pænt. Det er synet af desserten, der skal få vores mundvand til at løbe.

Velbekomme! 

Top 3 på Femina.dk

- Move