Brød

Udvalgt af redaktionen

Indholdet fortsætter under annoncen

Alle artikler om Brød

Brød og boller, knækbrød og kiks

Der er intet som at bage sit eget brød! Alene duften af nybagt brød er en fantastisk god grund til at give sig i kast med at bage brød. Men der er også andre fordele ved at bage sit eget brød.

Når du selv bager dit brød, har du fuld kontrol over, hvilke ingredienser der er i brødet, og du slipper for E-numre, kunstige konserveringsmidler og underlige smagsforstærkere. Derudover kan du bage dit brød, lige præcis som du selv bedst kan lide det. Er du til gulerodsbrød, solsikkekerner eller valnødder, så kommer du det bare i dejen.

Der er også noget undervurderet meditativt ved at bage sit eget brød. For godt brød tager tid, og måske kræver dejen, at du ælter den i op til ti minutter. De ti minutter kan du ikke tjekke facebook, læse sms'er eller tømme vaskemaskinen. Du er bundet til dejen (helt bogstaveligt, hvis den er meget klistret), og du kan ikke gøre andet end at overgive dig til ælteprocessen. Bagefter skal dejen hæve. Og den slags tager tid. Er du utålmodig, kan du stille dejen varmt, og så får du hurtigt nybagt brød. Men brød smager altså bedst, når dejen får lov til at langtidshæve. Kom mindre gær i dejen, og stil den koldt, mens den hæver. Skal du bage brød til morgenmaden, er langtidshævning også en rigtig god ide, for så er alt forarbejdet klaret dagen før, og dejen har hævet natten over og er nu klar til at blive bagt til det skønneste morgenbrød.

Det er ikke alene hele brød og boller, du selv kan bage. Også knækbrød og kiks kan du bage selv. Og ligesom med hjemmebagt brød er fordelen ved hjemmebagt knækbrød og kiks, at du selv kan styre, hvilke ingredienser du vil have i, og du kan lave kænkbrød og kiks, der både smager af mere og er langt sundere, end dem du kan købe i supermarkedet.

Så kom i gang med at bage - men husk, slå ikke større brød op, end du selv kan bage!