Husmor-sushi
Aftensmad

Husmor-sushi

26. juli 2012Opdateret 12. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er husmor-sushi. Få opskriften her

Ingredienser (2 pers)

  • 3 dl grove ris
  • salt
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk. sukker

ENDVIDERE

  • 200-300 g virkelig god laks
  • 2 avokado i skiver
  • ½ bundt forårsløg
  • 1 bundt radiser i tynde skiver
  • 1 håndfuld plukket koriander

TILBEHØR

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2-3 tsk. wasabi
  • 1 spsk. limesaft
  • gari (sushi-ingefær)
  • soja

Fremgangsmåde

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken.
  2. Krydr med salt, EFTER at de er kogt, det forkorter kogetiden.
  3. Kog imens eddike og sukker op i en kasserolle (eller i mikroovn), til sukkeret er smeltet.
  4. Vend lagen i de varme ris, og lad dem køle en smule af.
  5. Anret de lune ris i to skåle.
  6. Top med tynde skiver af laks, avokado, forårsløg, radiser og koriander.
  7. Rør mayonnaisen med wasabi og limesaft, og servér straks husmor-sushi med wasabi-mayo, gari og soja.

Se flere opskrifter på sushi her.

Når du bruger rå fisk, skal fisken have været frosset ved ÷ 18° i mindst 24 timer før brug. Har du ikke fået frosset fisk, eller er du bare ikke til rå fisk, kan du lave retten med røget laks i stedet.

Læs også