Paris guide
Rejser

Paris-guide: 8 ting, du skal se i Paris

21. juli 2015
Christine Agertoft / Foto: Anne-Marie Øby
Du får den perfekte franske bistro, de sukkersødeste lækkerier, enestående butikker, elitære hotspots og anderledes oplevelser i den her Paris-guide.

Åh Paris… Det er bare lige meget, hvor mange gange man har besøgt den franske hovedstad, så er der altid nye ting og steder at opdage.

Paris-guide – lidt anderledes!

Alle de smukke museer, storslået arkitektur og vejen til Eiffeltårnet kan du finde i almindelige Paris-guide-bøger, men vi har fundet nogle anderledes oplevelser, som du kan krydre din Paris-tur med.

Læs også: Paris-guide til bydelen Montorgeuil!

Her er vores Paris-guide:

#1: En eksotisk kop te

Hvis du vil forsvinde ind i en helt anden verden, som også er del af det, der gør Paris så enestående, så skal du smutte forbi La Mosquée. Det er, som navnet antyder, en moske med en tilhørende café. Bestil en ægte marokkansk mynte-te og nyd den smukke gårdhave og helt specielle stemning. Hvis du føler dig modig, kan du også smutte forbi deres hammam, men de er ikke så vant til turister, så det er kun for de frygtløse.

Læs mere om La Mosquée her!

#2: Mmm… Macarons

Macarons er bare et must, når man er I Paris. Und dig selv et besøg i det smukke luksusbageri Ladurée, hvor de er verdenskendte for at lave macarons i alle afskygninger. Du kan sagtens finde ligeså gode macarons andre steder i byen til billigere penge, men Ladurée er en oplevelse i sig selv og “oh so French”. Når du selv har prøvesmagt, kan du også tage en boks af de fine lækkerier med hjem - de vil helt sikkert blive værdsat.

Læs mere om Ladurée her!

#3: Unikke bolig-lækkerier

Hvis du er på jagt efter lækre ting og sager til boligen, så skal du slå et smut forbi Merci på 111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris. Det er en smukt indrettet konceptbutik, der har rigtig meget anderledes bolig-tilbehør og basisprodukter i god kvalitet. De har samtidig en hyggelig café i en charmerende baggård, som er et besøg værd.

Læs mere om Merci her!

#4: Skønne fund

Hvis du ikke allerede ved det, så er franske apoteker noget helt særligt. Der er en grund til de mange smukke parisiske damer i byens gader, og den finder du på hylderne i et af de mange “Pharmacie” (og nok også i livsstilen og maden). I Paris’ apoteker er udvalget af lækre cremer og sjældne plejeprodukter enormt. Smut forbi et af de mange apoteker og køb en gave til dig selv eller en, du holder af.

Læs også: Paris-guide til markeder i hovedstaden og resten af Frankrig

#5: En grøn oase

Parc Floral de Paris ligger i Vincennes i udkanten af Paris, men er bestemt turen værd, hvis vejret er godt. Det er et kæmpe område, hvor du kan nyde en is i græsset og føle dig som ægte parisisk livsnyder eller slippe ungerne løs på de mange legepladser. Vovepelse og barnlige sjæle kan også selv prøve kræfter med den enestående klatrebane, Evasion Verte.

Læs mere om Evasion Verte her!

#6: Mød eliten

Hoteller er i Paris er notorisk dyre, og Hotel Costes er ovenikøbet i den dyre ende (sidst vi tjekkede omkring 600 euro per nat for et standardværelse, gisp!). Men hvis du vil mænge dig med internationale stjerner og den parisiske elite er det her stedet, og de har heldigvis også en bar og en restaurant, som du kan besøge, selvom du ikke er gæst på hotellet.

Læs mere om Hotel Costes her!

#7: Den perfekte bistro

Miroir Restaurant ligger i Montmartre og er en lillebitte bistro med et dejligt rustikt køkken. Tænk fransk landkøkken blandet med moderne parisiske smagsnoter og den helt specielle stemning, som kun et ægte fransk spisested kan skabe. På den anden side af gaden ligger den tilhørende vinbar, Cave du Miroir, hvor du passende kan nyde et glas vin før eller efter middagen. Husk, at du skal bestille bord.

Læs også: Få kokkens Paris-guide

#8: Hemmeligt marked

Mange indbyggere i Paris har afrikanske rødder. I 1980erne og fremefter bosatte mange immigranter fra Senegal, Elfenbenskysten, Congo og Cameroun sig i arbejderkvarteret Goutte d’Or. Det er her, du finder det hemmelige madmarked Marché Dejean, som er fyldt med afrikanske ”vibes”. De lokale er på jagt efter den bedste okra og den mest friske tilapia, og du vil helt sikkert få et indblik i en ny og eksotisk side af Paris.

Find vej til Marché Dejean her!

Abonnement

Læs også