Markeder i Frankrig
Rejser

Markeder i Frankrig

26. juni 2014
af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Mikkel Adsbøll
Det vrimler med autentiske markeder i Frankrig, hvor du kan gøre gode fund og forkæle smagsløgene på fransk manér. Få en guide til markeder i Frankrig her!

Frankrig er et mekka for skattejægere og folk med et hjerte, der banker for autentiske smagsoplevelser, hvor god vin, oste og selvfølgelig de hjertenskære croissanter og baguettes er i højsædet. Skal du til Frankrig, må du ikke snyde dig selv for de mange markeder i Frankrig, der bugner af fund. Herunder finder du tips til gode markeder i Frankrig!

Tips til markeder i Frankrig - her skal du lægge vejen forbi:

Markeder i Paris
Paris' bedste loppemarked ligger i 14. arrondissement på avenue Marc Sagnier og avenue Georges Lamastre. Markedet byder på et overskueligt og varieret udbud fordelt på 380 pladser med masser af skønne ting, som er lige til at pakke ned i kufferten. Åbent lørdag-søndag klokken 7-14 året rundt.

Er du på jagt efter antikke fund, skal du også lægge vejen forbi Porte de Vanves og Porte de Saint-Ouen, hvor du ligeledes finder brugte ting og smukke antikviteter til at krydre din bolig med.

Marked i Lille
Hvert år i september løber intet mindre end Europas største loppemarked "La Braderie" af stablen i Lille i Frankrig. Loppemarkedet finder sted den første weekend i september, og alle veje lukkes i den indre by for at give plads til 10.000 stader og 2 millioner besøgende, som kan vælge og vrage mellem alt fra møbler og motorcykler til pynteligt nips. Og når sulten melder sig, bør man nyde markedets faste delikatesse: En solid gang moules frites.

Marked i Divonne
I Divonne finder du et gademarked med fristende oste og ægte landpølser. Det er franske smagsopleveler i højeste klasse, og priserne på Tomme de Savoi er helt i bund. Du finder markedet ved den store P-plads i Divonne søndag formiddag.

Marked i Samoëns
En fransk landsby forenden af bjergene med alt, hvad dertil hører. Byen er oplagt, hvis du har en skiferie i tankerne, og den beriger dig med autentiske oplevelser på hyggelige pladser og i snævre gader. Besøg byens marked, der bliver afholdt en gang om ugen, hvor du har mulighed for at gøre gode fund.

Markeder i Provence
Marché Provençal tilbyder alt fra friske grøntsager, frugt, pølser og nougat til blomster, keramik, tøj og antikke nipsting. Leder du efter markeder i Frankrig og særligt i Provence, så læg også vejen forbi Aix-en-Provence, Carpentras og L'Isle sur la Sorgue.

Marked i Nice
Den smukke by Nice byder på en farverig vifte af markeder. Find alt fra fiskemarkeder til store antikvitetsmarkeder, og brug ekstra tid i det store Marché aux Fleurs, som er et blomster- og grøntmarkedet.

Læs også: 5 gode apps til ferien

Et tip til Sydfrankrig
Går ferien til Sydfrankrig, så er der god grund til at tage et smut forbi Montpellier. Foruden natur, moderne arkitektur, festivaler, vinturisme og Middelhavet råder den sydfranske by over stedet, hvor Noma-kokken René Redzepi blev uddannet i 1998, inden han rejste videre til El Buli i Spanien. Restauranten hedder Le Jardin des Sens (dansk: Sansernes have) og er ejet af de verdensberømte kokke-tvillingebrødre Jacques og Laurent Pourcel, som har formået at gøre stedet til en anerkendt michelin-restaurant. Læs mere på jardindessens.com.

Læs også