yoga
Yoga

10 ting, du ikke vidste (du gerne ville vide) om yoga

7. maj 2015
af Karen Pallisgaard, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia
Yoga er andet end bare god træning. Det får blodet til at rulle, gør sindet glad - og så skulle det sørme også modvirke rynker! Læs her, og bliv klogere på yoga.

1. Yoga giver dig et bedre sexliv

På det fysiske plan får yoga blodet til rulle bedre og styrker muskulaturen i underlivet, hvilket kan optimere dine orgasmer. Og på det mere følelsesmæssige plan kan yoga hjælpe dig med at elske og nyde din krop endnu mere – og det er jo altid et hit på lagnerne.

2. Det er en jungle derude

Der findes mere end 100 forskellige yogeretninger lige – så fortvivl ikke, hvis du synes, det er en jungle at navigere i.  Her i Danmark har vi dog rigtig ikke nogle af de ekstremt eksostiske og esoteriske, men der skyder hele tiden nye yogaformer frem. Hvilket bringer os til næste punkt :)

3. Vuf vuf, doga-style

Oh yes, du kan lave yoga med din hund. Ikke overraskende er dette især stort i USA, hvor yoga for hunde, Doga, starterede i 2002. Hunden laver yoga (eller er det bare et naturligt hundestræk...??) i takt med dig på måtten.

4. Du kan få den nøgne sandhed

Nu hvor vi er i det eksotiske hjørne af yogaverden, så er en af de nye, store trends Nøgenyoga, og ikke mindst Hot Nøgenyoga – wow, det må være en svedig affære.  Og mens du funderer over, hvilken stilling du helst ville lave nøgen, kan vi fortælle, at nøgenyoga siges at skulle fremme kropskærlighed og accept – og gøre det nemmere at knytte bånde med de andre elever. Hmm, mon ikke også det kan klares med bukserne på?

5. Yoga er meget mere end stræk og bøj

De fysiske øvelser er faktisk kun en ottendel af yoga, som består af de otte grene Yama: (etiske måder at leve dit liv ), Niyama (Spirituelle måder at leve dit liv ), Asana (stillinger), Pranayama (åndedræt), Pratyhara (Kontrol og genopladning af dine sanser ), Dharana (fokus og koncentration), Dhyana (meditation), Samadhi (Forening med noget guddommeligt – “paradis”).

Få en oversigt over de mest almindelige yoga former her

6. Gør kroppen glad

Forskning viser, at yoga reducerer risikoen for hjertesygdomme, sukkersyge, højt blodtryk og astma.

7. Gør sindet glad

Yoga og mindfulness kan forebygge og lette symptomerne ved stress, angst og depression.

8. Still going strong

I følge Guinness verdensrekorder så er verdens ældste yogalærer ige nu 85-årige Bette Calman fra Australien, men i England har den 90-årige Gladys Morris meldt sig på banen som verdens ældste yoga. Så uanset din alder er det aldrig for sent at komme i gang.

9. Drop bare rynkecremerne

Yoga siges at være foryngrende. Altså, vi bliver jo ikke fysisk faktisk yngre af det, men en solid yogapraksis hjælper til at ilte kroppen og reparere celleskader – og giver overordnet et bedre immunforsvar.

10. Livet sidder i åndedrættet

Gammel yogiafilosofi siger, at du ikke skal måle din levetid i år, men i åndedræt. I så fald så er det bare at komme i gang med det dyyyyybe, laaange åndedræt, hva’..

Vidste du, at femina har sin helt egen yogakanal med gratis yogavideoer? Klik her for at komme til ”Hverdagsyoga”-kanalen på Youtube.