https://imgix.femina.dk/media/5d85891747544ec8a602da8c72f1d204.jpg
Træning og kost

Zumba er stadig hot!

14. marts 2011
af Redaktionen, SlankeDoktor.dk
Få varmen i de kolde måneder med Zumba

Få varme i kroppen
Det er koldt udenfor - så hvorfor ikke bringe en følelse af syden tættere på dig? Zumba eller latinmix, er en fantastisk måde både at få varmen på, høre fantastisk musik og komme i form før sommeren.

Det er med god grund, at der stadig bliver danset zumba rundt omkring i landet og derfor giver vi dig fem gode grunde til at hoppe med på dansevognen.

1. Træning fra top til tå
Du får stort set trænet hele kroppen når du danser zumba. Du får nemlig både fat på ben, mellemgulv og overkrop.

2. Boost konditionen
Når du danser zumba skifter du mellem at danse til hurtige og langsomme rytmer, hvilket er fantastisk intervaltræning. På den måde får du opbygget en bedre kondition i dit helt eget tempo. Derudover får du også boostet din fedtforbrænding og trænet hjerte og lunger i de hurtige danse.

3. Ego træning
Zumba er en god træningsform, hvis du er i dårlig form eller har en skade. Det er nemlig dig selv, der styrer hvor intenst du vil træne, og hvorvidt du vil mindske intensiteten i en bestemt kropsdel.

4. Ingen svære koreografier
Når du danser zumba eller latinmix foregår det ikke på "danseskole måden" hvor man lærer en lang koreografi i brudstykker, mens musikken er slukket. I Zumba bevæger du dig hele tiden og du skal ikke tænke på andet end at følge instruktøren. Du lærer måske små koreografier, men de er nemme og alle kan være med. Du vil også opleve at du får nemmere og nemmere, ved at fange koreografierne, da du også træner din koordinations evne.

5. Du bliver glad
Du kan ikke andet end at blive glad af musikken du danser til. De glade latinamerikanske rytmer skaber en fest, og du får helt sikkert trænet lattermusklerne som bonus.

Læs også