https://imgix.femina.dk/media/f093553d171e402fb359fa9311c1477e_4.jpg
Træning og kost

Ugens slankespørgsmål

22. marts 2012
af Karen Pallisgaard
Hvorfor skal jeg egentlig tabe sig? Læs med her og se hvad ernæring- og sundhedsekspert Rikke Sloth fra Nupo mener om det

Først og fremmest er det selvfølgelig for at se godt ud og have det godt med dig selv både psykisk og fysisk. Men det har altså også en positiv effekt på lang sigt. Vi undgår en masse væmmelige sygdomme, hvis vægten holder sig inden for det normale.

De fleste af os ved, at gammelmandssukkersyge, også kaldet diabetes 2, især udløses af for meget fedt på sidebenene. Men også sygdomme som åreforkalkning og kræft er livsstilssygdomme forårsaget af for høj vægt. Der er blandt andet blevet lavet en del undersøgelser, der peger på, at der i lande, som hovedsagelig har en kost rig på fedt og sukker, også ses en høj rate af kræft i tyktarm og endetarm, bryst og prostata.

Så det er ikke kun for at kunne komme i den lille sorte lige nu, men også for at have muligheden for at komme i den om mange år, det er rigtig vigtigt, vi fokuserer på motion, varieret og sund kost (og ikke for meget af den) og på, at vægten ikke viser for meget.

Tilmeld dig til FEMINA Kvindeløb 2012 her

Læs også