https://imgix.femina.dk/media/f093553d171e402fb359fa9311c1477e_3.jpg
Træning og kost

Ugens slankespørgsmål

29. marts 2012
af Karen Pallisgaard
Er det vigtigt, jeg spiser jævnt fordelt over hele dagen? Læs med her og se hvad ernæring- og sundhedsekspert Rikke Sloth fra Nupo mener om det

Ja! Og det kan ikke siges for tit. En del af de personer, som jeg vejleder i forhold til vægttab, spiser kun én gang om dagen. Det er typisk aftensmad, men dér går de til gengæld til den - forståeligt nok - fordi de er drønsultne. Og selv om man skulle tro, man kan "spare" sine kalorier op til om aftenen, så går den altså ikke. Tværtimod resulterer sådanne spisemønstre som oftest i vægtforøgelse.

Så uanset om du vil tabe dig eller bare holde den sunde vægt, er måltider fordelt over hele dagen utrolig vigtige. På den måde opnår du en god mæthedsfornemmelse hele dagen, og blodsukkeret holdes stabilt, samtidig med at din trang til slik, kage og andre søde sager minimeres.

Gode forslag til mellemmåltider kan f.eks. være frugt, grove grøntsager (grove er som oftest dem, der siger: "Crunch", når du tygger dem) og groft brød. Der kan med fordel også skeles til de forskellige myslibarer, der findes på markedet, men husk at kigge på kalorieindholdet!

Tilmeld dig til FEMINA Kvindeløb 2012 her

Læs også