Træning og kost

Ugens slankespørgsmål

af Karen Pallisgaard 25. april 2012
Bør ALT fedt undgås? Læs med her og se hvad ernæring- og sundhedsekspert Rikke Sloth fra Nupo mener om det

Der har i Danmark og andre lande bredt sig en vis form for fedt-panik. Mange vælger at skære ALT fedt væk fra deres kost, og det er en stor misforståelse! Fedtet skal bare være af den rigtige slags, nemlig det, man kalder for flerumættede fedtsyrer. De har en rigtig vigtig funktion for os - nemlig at give os energi til dagens strabadser og til udvikling af hjerne- og nervesystem samt optagelse af vitaminer og mineraler. Omega-6 og omega-3 er de fedtsyrer der er essentielle for os at indtage. Derimod er det fedt, du kan se med det blotte øje, f.eks. fedtet på flæskestegen og smørret på brødet, det fedt, der kaldes for mættet fedt, og det er det fedt, vi bør undgå.Og hvordan får vi så dem via kosten? Snup en god håndfuld nødder, steg dem i olie, og brug dem hver gang i salaten - gerne med den "fede" avokado, og husk så også at spise fisk (!). Fisk er i øvrigt en forholdsvis undervurderet spise herhjemme. Vi er nærmest omgivet af hav til alle sider, og alligevel er det ikke vores hof-ret herhjemme. Det burde det være, især når man tænker på alle de gode ting, fisk gør for os. De er blandt andet fyldt med D-vitamin, som vi i særlig grad mangler i de mørke måneder herhjemme.Så lad dig ikke skræmme af fedtet. Der er en grund til, at det findes i kosten, vi skal bare ikke have for meget af det. Hvilket bringer os videre til mit yndlingsordsprog (i forhold til kost): Alting med måde!Tilmeld dig til FEMINA Kvindeløb 2012 her