https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/04/1316-vores-mad/1316-vores-mad-copy.jpg
Træning og kost

Ugens opskrift: Krydderstegte koteletter med blomkåls-raita og rispilaf

18. april 2013
af VoresMad.dk
Denne uges sunde opskrift fra VoresMad.dk er krydderstegte koteletter med blomkåls-raita og rispilaf

Koteletter med kartofler og traditionel brun sovs kan hurtigt blive en kedelig og uinspirerende affære. Men her får du en indisk-inspireret opskrift på krydrede koteletter, som du sikkert ikke har serveret dem før.

Køb koteletter af god kvalitet, fx af en økologisk gris eller frilandsgris, så vil du opleve, at dine koteletter smager af mere, og at kødet er saftigere.

Krydderstegte koteletter med blomkåls-raita og rispilaf til 2 personer

Det skal du bruge til krydderstegte koteletter:
2 svinekoteletter uden ben, 2 cm tykke, a ca. 125 g
½ tsk. paprika
½ tsk. karry
¼ tsk. stødt kanel eller kardemomme
salt og peber
2 tsk. olie

Rispilaf:
1 løg, 75 g
1 tsk. olie
½ dl rosiner
½-1 tsk. stødt gurkemeje
1½ dl ris

Blomkåls-raita:
¼ blomkål, ca. 200 g
150 g cherrytomater
2 dl græsk yoghurt 0,1 % el.a. fast, mager yoghurt
½ tsk. stødt spidskommen
½ agurk

Sådan laver du koteletter med blomkåls raita:

1. Hak løget fint til rispilaf. Svits løget i olien i en gryde i et par minutter. Tilsæt rosiner og gurkemeje, og svits et øjeblik. Tilsæt ris, salt og 3 dl vand, og kog i 12 minutter. Lad risene trække yderligere 12 minutter under låg. Smag til med salt.

2. Skær blomkålen i små buketter og stokken i små stykker. Skær tomaterne i halve.

3. Kom yoghurten i en skål, og rør den med spidskommen og salt.

4. Vend blomkål og tomater i yoghurten. Pynt med agurk skåret i små terninger.

5. Bland krydderierne til koteletter sammen med olien på en tallerken. Vend koteletter i blandingen. Varm en grillpande eller almindelig pande, hvor begge koteletter kan være, ved god varme. Brun dine koteletter ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dine koteletter færdige, ca. 3 minutter på hver side, til dine koteletter er netop gennemstegte.

Server straks de krydderstegte koteletter med blomkåls-raita og rispilaf.

Find flere opskrifter på VoresMad.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f7530755b53347a7b2914b2515b18a81.jpg

Læs også