Træning og kost

Tre super drikke der booster krop og sjæl

af Redaktionen, Q.dk 20. april 2013
Kilde: Safter af Søren Ejlersen og Umahro Cadogan, People’s Press
Safter og super juicer er enormt populært lige i øjeblikket, og de lækre drikke er en let og appetitlig måde at få masser af vitaminer på. Nu får du tre opskrifter på juice fra bogen Safter.

Kokken og iværksætter Søren Ejlersen, der blandt andet er en af hovedkræfterne bag Aarstiderne og pioneer indenfor sundhed og økologi, og Umahro Cadogan der er helsegastronom, har sammen lavet en kogebog med opskrifter på supersunde og lækre safter, man kan lave af grøntsager og frugter.

Her får du opskriften på tre af Q.dks egne favoritter, der er superlette at gå til, og med ingredienser der kan anskaffes stort set hele året.

Køb bogen her

...Appelsin & mynte

5 appelsiner6 blade mynteEvt citronsaft

Bank mynten med bagsiden af en kniv, så bladene frigiver deres æteriske olier, og hak den groft. Saftpres appelsinerne med eller uden skal, som du ønsker, og kom til sidst mynten i saften. Rør rundt, og lad aften trække et minut eller to, så mynten får lov at give godt med smag til saften. Smag eventuelt til med lidt citronsaft.TIP Denne saft kan laves uden saftmaskine, og appelsinerne kan erstattes med økologiske mandariner eller clementiner.

Vandmelon

500 g vandmelon med skræl og kerner1 grøn peberfrugt med kerner1 grønt æble½ citron

Skær det hele i passende stykker, og kør det igennem saftpresseren, begynd med citron.Fakta:I Indien anvender man vandmelon som en "nyrerenser".

Blåbær, ingefær & chili

200 g blåbær30 g ingefær1/8 rød chili½ l æblejuice

Blend blåbær og æblejuice til en ensartet drik. Skær ingefær og chili i fine skiver, og tilsæt dem til sidst.

Tip Blåbær kan erstattes med andre bær.

Få flere sunde opskrifter på smothies du også kan bruge som mellemmåltider

Få tips til hvordan du kommer i gang med at lave grøntsagsjuice