Tre super drikke der booster krop og sjæl
Kilde: Safter af Søren Ejlersen og Umahro Cadogan, People’s Press
Kokken og iværksætter Søren Ejlersen, der blandt andet er en af hovedkræfterne bag Aarstiderne og pioneer indenfor sundhed og økologi, og Umahro Cadogan der er helsegastronom, har sammen lavet en kogebog med opskrifter på supersunde og lækre safter, man kan lave af grøntsager og frugter.
Her får du opskriften på tre af Q.dks egne favoritter, der er superlette at gå til, og med ingredienser der kan anskaffes stort set hele året.
5 appelsiner
6 blade mynte
Evt citronsaft
Bank mynten med bagsiden af en kniv, så bladene frigiver deres æteriske olier, og hak den groft. Saftpres appelsinerne med eller uden skal, som du ønsker, og kom til sidst mynten i saften. Rør rundt, og lad aften trække et minut eller to, så mynten får lov at give godt med smag til saften. Smag eventuelt til med lidt citronsaft.
TIP
Denne saft kan laves uden saftmaskine, og appelsinerne kan erstattes med økologiske mandariner eller clementiner.
500 g vandmelon med skræl og kerner
1 grøn peberfrugt med kerner
1 grønt æble
½ citron
Skær det hele i passende stykker, og kør det igennem saftpresseren, begynd med citron.
Fakta:
I Indien anvender man vandmelon som en "nyrerenser".
200 g blåbær
30 g ingefær
1/8 rød chili
½ l æblejuice
Blend blåbær og æblejuice til en ensartet drik. Skær ingefær og chili i fine skiver, og tilsæt dem til sidst.
Tip
Blåbær kan erstattes med andre bær.
Få flere sunde opskrifter på smothies du også kan bruge som mellemmåltider
Få tips til hvordan du kommer i gang med at lave grøntsagsjuice