https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/brysterprim.jpg
Træning og kost

Træt af dine bryster?

15. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: ALl Over
Det er såmænd helt almindeligt. For de fleste er for små, og nogle er for store, og ny undersøgelse fra KlinikMatch.dk viser, at mere end otte ud af ti kvinder er utilfredse med fortrinnene.

For de er for små … Over halvdelen af 1000 adspurgte kvinder synes, de er alt for små - brysterne. Næsten 40 % er 'lidt utilfredse med størrelsen', og resten af flokken lever med det, de nu har, tænker ikke over brysterne som et problem og er glade for deres bryststørrelse.

Jo større, jo bedre?
For en del af de utilfredse kvinder bliver løsningen på problemet en plastikoperation, lyder det fra Pavis Lumholt, der er speciallæge i plastickirurgi ved Teres Hospitalet Parken, Teres Hospitalet Aalborg og Bodylift Center i Virum.
Og der er jo mange gode grunde til at få problemet fikset. Måske har amning og graviditet gjort udslaget, måske er der for stor forskel på brysternes størrelse - eller også vil du simpelthen bare ha' dem større, end de er.

Gør noget for sig selv …
Men billedet er tilsyneladende mere nuanceret end det.
"Ikke alle, der ønsker en brystoperation, virker decideret utilfredse med deres bryster. Mange har det godt med deres krop, men har et ønske om at gøre noget særligt for sig selv. der vælger mange kvinder en brystoperation, fordi det er så stærkt et kvindeligt symbol," siger speciallægen.

Overvejelser …
Og kvinderne tager ikke de hurtige beslutninger. I hvert oplever Lumholt kvinderne som velovervejede i deres beslutning om en operation og føler sig smukkere, mere tilfredse og meget mere som sig selv efter operationen.

"Når det er sagt, er der jo også nogen, der efterfølgende føler det unaturligt, at de lod sig operere. Men de fleste har en fornuftig indstilling og er klar over, at kosmetisk kirurgi er et spørgsmål om at afveje plusser mod minusser og finde ud af, hvad man prioriterer højest i sit liv," siger lægen.

Tag selv testen og se, om du er klar til en brystforstørrende operation her!

Se alle resultater fra test her: www.klinikmatch.dk/blog/2014/04/testresultater-kvinder-og-deres-bryster.

Læs også