https://imgix.femina.dk/media/c598fc18097c4ba59b2e30df6f830df6.jpg
Træning og kost

Træn din sanselighed

19. april 2011
af Terje Nordberg, fra magasinet Tidens Kvinder,
Foto: Colourbox
Sanselighed er en uudtømmelig kilde til nydelse og velvære. Lær at lukke nuet ind via dine sanser.

Sanselighed er en uudtømmelig kilde til nydelse og velvære. Lær at lukke nuet ind via dine sanser.
For at få det fulde udbytte af dine sanseindtryk kræves der langsomhed og nærvær. Det er ikke nemt, men vi kan træne os op til at beherske nydelsens dvælende discipliner. De kommer os til gode i mange af livets forhold.

Smag på verden
Smag handler ikke kun om påvirkning af smagsløgene, men også synsindtryk, duft og konsistens. Men kvantitet kommer ofte foran kvalitet. Du kan selv gøre dit for at skærpe dine smagsløg, der også påvirker erotikkens glæder.

Øvelse: Forbered et lille måltid for to med små bidder mad og bidder af frugt. Sid overfor hinanden med øjenkontakt, mens I spiser. Del smagsoplevelsen med hinanden, inden I går videre til den næste bid.

Se verden med nye øjne
70 % af sanseindtrykkene når os via synssansen. Men sløvhed begrænser vores syn på os selv, partneren og verden i øvrigt. Her er nogle små træningsøvelser, som kan skærpe din visuelle opmærksomhed.

Øvelse: Øv dig i at fastholde øjenkontakt med mennesker, du står overfor. Det giver kontakt og en pirrende følelse af "berøring". Prøv det også med fremmede, hvis du tør. Eller fasthold din partners blik samtidig med, at I kæler blødt for hinandens hænder.

Sød musik i ørene
Absolut stilhed findes ikke. Hvis vi lukker os ind i et lydtæt rum, hører vi suset fra vores egne blodårer, cellesafternes rislen og hjertets tålmodige banken. Vi er vant til at høre, men er knapt så gode til at lytte.

Øvelse: Eksperimenter med forskellig slags musik, som du roligt lytter til. Hvad gør musikken ved dig? Luk øjnene og lyt lige der, hvor du befinder dig. På gaden. Ved stranden. I byen. Lyt til de lyde, der dukker op.

Fang duftboblerne
Lugtesansen er den flygtigste af sanserne. Lugtesansen står i forbindelse med den gådefulde del af hjernen, som rummer centrene for bl.a. "dyriske" følelser som frygt, vrede og seksuelt begær. En duft kan derfor virke på mange måder. Fx, nostalgisk, deprimerende eller ophidsende.

Øvelse: Gå på duftoplevelse på din elskedes krop. Lad naturlige kropsdufte få lov til at blive på huden en dags tid, og læg mærke til, hvordan duften ændrer sig.

Tid til kærtegn
Fysisk berøring virker både beroligende og forførerisk, fordi kontakt med et andet menneskes hud gør dig åben og modtagelig. Den nærværende form for berøring er måske travle menneskers største og dybeste længsel.

Øvelser: Find en stund, hvor du kan være helt i fred. Sørg for, at det er tilpas varmt i værelset, og at belysningen er behagelig. Sæt evt. et stykke rolig musik på. Tag tøjet af, og sæt dig i en behagelig stilling. Du skal nu intuitivt lade dine hænder glide rundt på kroppen med meget langsomme bevægelser. Luk øjnene, og gå ind i kropsoplevelsen. Kan også udføres med en partner eller frækt legetøj.

Abonner på magasinet Tidens Kvinder

Brug for nyt krydderi i soveværelset? Køb testvinder i "Rabattens" vibratortest i oestrogen.dk-shoppen

Læs også