https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/11/47/traen-talje/traen-talje-stor.jpg
Træning og kost

Træn dig til en slank talje

21. november 2012
af SØNDAGs Sundhedspanel
Foto Panthermedia
Er du for bred om taljen, så prøv denne træningsøvelse, hvor du selv kan justere, hvor hård det skal være

Hvis du knokler derudad med din konditionstræning og maveøvelser, og stadig synes, at du har lidt for meget af de der »kærlighedshåndtag« i taljen, kan du prøve denne øvelse.

Den laves med håndvægte, men for at få teknikken på plads, og se om øvelsen er noget for dig, kan du starte med at fylde en halv- eller en helliters flaske med vand, eller brug en pose løse ris, inden du investerer i håndvægte, lyder rådet fra SØNDAGs sundhedsekspert Hanna Thómasdóttir, der er uddannet osteopat.

LÆS MERE: Savner du udfordrende maveøvelser? Find den her på soendag.dk

Det er de skrå mavemuskler, du træner ved øvelsen, og hvis ikke du har trænet sidebøjninger længe, skal du starte stille og roligt, for al uvant træning vil give træningsømhed.

Sådan gør du

1.
Tag håndvægten i din højre hånd. Stå lige, hverken let foroverbøjet eller bagoverbøjet. Fødderne peger lige frem, skulderbladene samles, ret ryggen og kig lige frem.

LÆS MERE: Vil du gerne prøve en øvelse, der træner flere af kroppens muskler på en gang, så klik her!

2.
Fra denne position bøjer du til højre side samtidigt med at håndvægten føres ned mod dit højre knæ, indtil afstanden mellem dine ribben og hoftekam er så lille som muligt. Når du ikke kan komme længere i sidebøjningen, retter du dig stille og roligt op til udgangspositionen.

3.
Gentag 8-12 gange for den højre side, skift og træn din venstre side, for så at tage et halvt minuts pause mellem i alt tre sæt.

Læs også