https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/tid-til-dig-prim.jpg
Træning og kost

Tag dig tid til livet – du er det værd.

17. januar 2014
af Spirituel mentor Joan Pedersen
foto: All Over og privat
Tager du dig tid til at mærke, hvad du har lyst til og brug for? Tid til at mærke, hvad der gør dig glad? Tid til bare at være?, spørger Oestrogens nye blogger, Joan Pedersen, der skriver om hvordan selvkærlighed og det slanke liv.

"Tag dig tid - det gør vi - og det bilder jeg mig faktisk ind, at man kan smage".

Om Joan Pedersen, spirituel mentor

Så længe jeg kan huske har jeg haft et ubalanceret forhold til mad og krop. Jeg kender til skyld og skam, slankekure og kostråd, lavt selvværd og ingen kontakt til min krop.

En dejlig sommerdag i august, blev det hele vendt på hovedet. Du kan læse om lige netop den oplevelse lige her

Meget hurtigt er det blevet til, at jeg prioriterer selvkærlighed og glæde og alle de andre skønne ting, som livet har at byde på.

Alt jeg skriver er med udgangspunkt i mig og set gennem mit filter.

Har du et emne, jeg skal reflektere over / blogge om, så skriv gerne til mig her - Og jo, du må gerne være anonym.

Du kan også stille spørgsmål på min Facebook-side

Det er mit ønske at inspirere dig til at leve præcis det (spise-)liv du ønsker dig, med masser af selvkærlighed og glæde."

Se mere om Joan på Joan-pedersen.com

Udsagnet kommer fra en hyggelig herre i en tv-reklame for Riberhus oste.

Hvis du aldrig tager dig tid til at smage på livet, mærke dig og være dig, så lever du ikke fuldt ud.

Selv har jeg oplevet erkendelsen af, at mit liv har været sat på hold i rigtig mange år. Jeg var holdt helt op med på nogen måde at smage på livet.

Det var overhovedet ikke nogen sjov erkendelse. Men det var nødvendigt for mig for at blive i stand til at tage en beslutning om, at det skulle være anderledes - at jeg i stedet ville begynde at leve mit liv.

Jeg satte mig for, at indføre mere nydelse i min hverdag og startede med en lille ting som en lækker shower gel. Og jeg gav mig så tid til virkelig at nyde duften og mærke den lækre følelse på huden under bruserens varme vand.

Ved at forkæle mig selv med denne her lækre shower gel, som oven i købet kostede lidt mere, end jeg plejede at give for badeprodukter, så sender jeg et signal til min krop om, at den er værd at bruge ressourcer på - at jeg er værd at bruge ressourcer på - at min krop og jeg fortjener forkælelse. Og det understøtter så fint mit nye valg om at indføre mere nydelse i hverdagen.

Du har godt af lidt nydelse og selvforkælelse i hverdagen - det giver dig en følelse af at have værdi. Prøv selv. Bare start med en lille ting. Nyd nærværet - og du er det værd.


"Hvad hvis vi nogen gange bare satte os ned med en ostemad - og nød den stille og roligt - uden at lave noget som helst andet, end det". (Riberhus)

Ja, de der reklamefolk har fat i noget rigtigt.

Pas på dig.
Kærligst, Joan

Hvordan bliver DIT forår?

Få et sæsonhoroskop, der fortæller om de næste tre måneder i dit liv. Horoskopet er udarbejdet af astrolog Adrian Ross Duncan.

Pris kun 165 kr!

Bestil dit horoskop her

Læs også