Træning og kost
14. september 2016Superfood: Maquibær
Selv om du sikkert har hørt, hvor sundt rødvin, blåbær og mørk chokolade er, vinder det lille chilenske maquibær stort over dem alle på sundhedsskalaen.
Af: Christina Bølling og Jo Brand
Foto: Martin Tanggaard
DERFOR SKAL DU SPISE MAQUIBÆR
De ligner blåbær lidt, de små maquibær, som er fundet i Chile og kendt for at have et højt indhold af naturlige antioxidanter. Dermed modvirker de ældning af kroppens celler. For sportsudøvere stimulerer de iltningen af musklerne og er antiinflammatoriske samt hjælper på ledsmerter og betændelse. De er også smertestillende. Deres virkning og smag minder om blåbærs. Maquibær indeholder en række vigtige vitaminer, f.eks.:- E-vitamin, som beskytter mod oxidativ stress.
- C-vitamin, som styrker huden og immunforsvaret.
- B-vitamin, især B₅, som afhjælper træthed og udmattelse og øger din mentale ydeevne og energien i dit stofskifte.