Træning og kost

Sund(ere) banana split med yoghurt is og chokoladesauce

af DDV 8. august 2011
Foto : Colourbox.com
Trænger du til lidt sødt til tanden? Få den sunde udgave af bananasplitten her

Vi trænger alle til lidt sødt til tanden en gang i mellem, og her på Q mener vi, at det også skal være tilladt at spise lidt sødt, selvom man er på kur.Derfor bringer vi denne gang, en sundere udgave af isdesserten bananasplit - velbekommen!

Det skal du bruge

1 bananYoghurt is:125g græsk yoghurt (10%)2 blade husblasCa ½ tsk vanillekornFlydende sødemiddelChokoladesauce:1 tsk kakao (usødet)1-2 dråber flydende sødemiddel1-2 tsk vandPynt:3-5 spsk græsk yoghurt (10%)

Sådan gør du

Yoghurt is :Husblassen udblødes i koldt vand. knug vandet fra når den er blevet blød, og smelt den i en gryde ved svag varme. Hæld den ned i yoghurten og smag til med vanille-korn og flydende sødemiddel.PAS PÅ : Pas på at husblassen ikke er for varm, når den hældes ned i yoghurten.Sættes i fryseren i ca 1-2 timer. Bland ingredienserne til chokoladesaucen sammen, og smag den til. Skræl bananen og skær den på langs så den danner to både. Anret den sammen med isen og pynt den med græsk yoghurt. Hæld chokoladesaucen i en tynd stråle ud over banana splitten.Vil du have flere lækre og fedtfattige opskrifter? Så se de her opskrifter:Fedtfattig bananlagkagePandekager med jordbærcremePizzaFedtfattige kokossnitter