https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/stoetbrysterneprim.jpg
Træning og kost

Støt brysterne!

18. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Det danske efterår er lyserødt. For niende gang samler vi ind til brysterne sammen med Kræftens Bekæmpelse, og det er der næsten 5000 gode grunde til. Så mange danske kvinder rammes årligt af sygdommen.

Så er det nu, der skal gives et bidrag, shoppes armbånd, t-shirts og lyserøde sløjfer i brysternes navn. Støt Brysterne-kampagnen er netop skudt i gang, og det er med at komme til lommerne. For selvom du måske tænker, at der er meget fokus på brystkræft ift. andre kræftformer, så er det en sygdom, der rammer flere og flere. Hver niende danske kvinde får brystkræft, tallet er stigende, og de seneste år er det steget med flere hundrede tilfælde årligt.

Screening med succes!
Men der er ingen grund til bekymring over det høje tal, siger overlæge fra Kræftens Bekæmpelse, Iben Holten. Stigningen skyldes nemlig udelukkende det landsdækkende tilbud om mammografiscreening, og der har man nu fundet de fleste af de knuder, der findes blandt kvinder i den aldersgruppe, man screener (50-69-årige). Både dem, der ville være blevet opdaget uden screening og også dem, der ellers først ville være blevet opdaget et eller to år senere, siger hun. Derfor regner man også med, at tallet snart vil dykke til det gamle niveau fra før 2008, hvor der var 4000 tilfælde af brystkræft årligt.

Støt, køb & shop!
Men der er hårdt brug for flere midler til at forsøge at komme sygdommen til livs.
"Det vigtigt, at der hele tiden forskes i bedre behandlingsformer med færre bivirkninger, og at de kvinder, der rammes, hjælpes bedre, siger den ansvarlige for Støt Brysterne-kampagnen, seniorprojektleder Birgitte Strand fra Kræftens Bekæmpelse.
Og du kan hjælpe i kampen mod den brystkræften. Enten ved at give et bidrag til Kræftens Bekæmpelse, købe løs af de gode varer i Kræftens Bekæmpelses netshop eller - som noget helt nyt - starte din egen indsamling og få venner, familie og kolleger med på vognen.

Det går dine penge til!

Når Kræftens Bekæmpelse modtager 100 kr., går de 48 kr. til kræftforskning, de 26 kr. til patientstøtte, 19 kr. til forebyggelse og kun 7 kr til administration.

Send en sms med BRYST til 1277 og støt med 50 kr. !

Køb årets smukke armbånd her!

Start din egen indsamling her!

Lørdag d. 6.oktober er der lyserød lørdag! Tjek, hvad der sker i DIN by!

Tid til selvforkælelse? Besøg Shoppen her!

Læs også