Træning og kost
30. januar 2012

Spis dig til mere energi på jobbet

Det er meget vigtigt at spise en stor frokost og få gode mellemmåltider for at få energi.
Af: af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
https://imgix.femina.dk/media/4d681ce084314f61bf85be42fbeb9e05.jpg

Foto: All Over Press

Hvis du hurtigt bliver småsulten og har lyst til søde sager efter frokosten, er der formentlig en grund til det.

Ifølge Gitte Dreyer, der er diætist ved Diætisthuset, er det nemlig vigtigt at spise en god frokost, der mætter i noget tid.

- Hvis du kun spiser en salat bestående af grøntsager såsom af agurker, så er det ikke en frokost, der ligger tungt i maven. Den er hurtigt væk, og du bliver hurtigt sulten. Der er mange, der går op i, at frokosten skal være så sund som muligt - men så falder man altså i senere på dagen. Du går simpelthen sukkerkold, siger Gitte Dreyer til Alive.dk.

Frokost med gods i
Derfor skal du sørge for at få spist en frokost med gods i. Det kan f.eks. være en salat med laks, tun eller noget kød.

- Det kan også være et par skiver rugbrød. Og lad være med at nøjes med et enkelt lille stykke rugbrød. Spis et par skiver med pålæg og noget grønt til, lyder rådet fra Gitte Dreyer.

Når det kommer til mellemmåltider, skal vi også fokusere på at spise noget, der giver mæthed. Og så skal man lytte til sin krop og kun spise, hvis du rent faktisk er sulten.

- Det kan være en portion yoghurt naturel med mysli. Det kan også være en grovbolle med smørepålæg eller kødpålæg på. Eller et par stykker frugt. Det handler om at spise noget, der holder i nogle timer, forklarer Gitte Dreyer.

Stil lækkersulten med mandler og rosiner
Hun råder også til, at man tager en pause og går væk fra computerskærmen, når man skal spise et mellemmåltid. Det giver mere energi og styrker koncentrationen at have nogle pauser i løbet af en arbejdsdag, siger diætisten.

Og hvis man virkelig er lækkersulten efter frokosten, så kan det være en god idé - udover at sørge for at spise nok til frokost - at have lidt mandler eller rosiner klar i skrivebordsskuffen, så man ikke køber slik eller kage.

- Det kan også være en myslibar, men du skal være meget opmærksom, når du køber dem. For du skal gå efter dem, hvor der ikke er for meget fedt og sukker i, og som ikke er meget store i størrelsen, siger Gitte Dreyer, der også råder til eksempelvis at spise nogle klidkiks som mellemmåltid.

Læs også