https://imgix.femina.dk/media/article/loebetips.jpg
Træning og kost

Små løbetips med stor effekt

12. april 2010
af Mette Flindt, personlig træner, SlankeDoktor.dk
Synes du, det er svært at komme i gang eller komme videre med din løbetræning, så kan det være at blot nogle få tips kan løse dit problem!

Små løbetips med stor effekt

Har du mistet motivationen?

Løsningen kan være at gøre din træning sjovere!
Du skal sørge for, at din træning er sjov og motiverende. Dette kan gøres ved fx at lytte til musik, lydbøger eller podcasts under træningen. Du kan også slå dig sammen med familie eller venner og træne sammen med dem. Måske kan I sammen træne op til et motionsløb? Når du har et mål med din træningen, er det nemlig ekstra motivation.

Bliver du hurtigt forpustet?
Du må starte langsomt ud!
Der er rigtig mange, der laver den fejl at lægge for hårdt ud med løbetræningen. Starter du for hårdt ud, kan løbeturen blive ubehagelig og måske for kort. Derfor er det vigtigt at starte langsomt ud og så gradvist øge tempoet i løbet af turen.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du løb til en vane

Kan du ikke løbe hurtigt?
Du skal træne i intervaller!
Hvis du føler, at du længe har løbetrænet, men ikke fået mere fart på, så kan det skyldes, at du træner forkert. Den bedste måde at sætte tempo på løbet er at træne intervaltræning. Så hvis du er vant til at løbe lange ture i samme tempo, så er det måske på tide at skifte noget af træningen ud med intervaller, hvor du skifter mellem hurtigt og langsomt (måske gå) tempo.

Bliver du hurtigt træt?
Så skal du holde pauser ind imellem!
Hvis du hurtigt bliver træt og må stoppe løbeturen, så kan det være en god idé allerede tidligt på løbeturen at lægge gå-pauser ind. På den måde kan du forlænge træningen, fordi dine muskler undervejs får lov til at restituere.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også