https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/slank-og-sund/2012/07/1229-champagnekuren/1229-champagnekuren-copy.jpg
Træning og kost

Skål for et sundt og sjovt liv

19. juli 2012
af Karen Pallisgaard
Foto: All Over/panthermedia Ryan Leyba
Amerikanske Cara Alwill Leyba er kvinden bag champagnekuren. Hun opfordrer os til at fejre os selv og skabe en sprudlende hverdag på en opskrift af glæde, bobler og sund mad

Altså: Jeg skal lige sikre mig, at du forstår, der ikke er tale om kur i traditionel forstand!
Det understreger Cara Alwill Leyba kraftigt et par gange, da jeg skal interviewe hende. Det havde jeg sådan set luret, for alkohol er jo ikke ligefrem kendt for at få kiloene til at rasle af. Men hvad er det så, "The Champagne Diet" ("Champagnekuren", red.)?
- Det er en måde at leve på. Den handler om at behandle din krop godt; beslutte at give den det bedste mad og altid gøre plads til champagne. Vær god mod dig selv, sørg for at have det sjovt, og tillad dig lidt luksus, så du kommer til at føle dig endnu bedre. Husk at hæve glasset og fejre dit liv.
Cara Alwill Leyba er newyorker og i starten af sine 30'ere. Hun arbejder på MTV, og til efteråret udgiver hun sin første bog om hendes meget omtalte projekt "The Champagne Diet". Hun startede bloggen "The Champagne Diaries" ("Champagne-dagbøgerne", red.) som et eksperiment, der gik ud på kun at lukke det gode ind i livet efter et ødelagt kærlighedsforhold og alt for mange fallerede slankekure.
- Jeg har været på kur hele mit liv. Jeg startede på Weight Watchers, da jeg var 11 år. Og jeg blev simpelt hen så træt af at føle mig fallit, hver gang en kur ikke virkede, så jeg begyndte at se det på en ny måde. Jeg droppede at kigge på slankekure som quick fix til at tabe mig og begyndte i stedet at se på mit helbred. Jeg indså, at grunden til, at jeg fodrer min krop med al den gode mad, er, at jeg vil passe på den og leve et langt, sundt og sjovt liv - og for mig er det ikke lig med at kunne krybe ned i et par skinny jeans, siger Cara.

Champagne gør dig smuk
For at livet kan blive sundt og sjovt at leve, har Cara besluttet sig for at være glad som udgangspunkt.
- Det er en sindstilstand. Og det er et valg. Det hjælper ikke at kigge på dem, der er rigere eller tyndere end dig. Du får kun noget ud af at kigge på dig selv: Fokusér på dine fortrin - and work them! Alle er velsignet med noget særligt, og det er, hvad vi skal fejre.
Og allerhelst med champagne. Det er for Cara omdrejningspunktet for et sjovt liv. Efter alle de mislykkede slankekure opdagede hun, at det var umuligt at skære alkoholen helt ud af sit liv.
- Efter en lang arbejdsdag og i mit socialliv elsker jeg altså et godt glas vin. Så jeg vil hellere tilpasse mit liv efter det i stedet for at droppe alkoholen helt, siger Cara, der derfor begyndte at researche. Champagne indeholder kun 100 kalorier pr. glas og giver dig mest buzz for dine penge, fordi bobler går hurtigere i blodet end almindelig vin (og så drikker man jo færre genstande, hvilket er smart for pengepungen og vægten!). Og et par gange om ugen - i hvert fald - nyder hun et glas af sin elskede champagne.
- Den skal ikke hengemmes til særlige lejligheder - den skal nydes så ofte som muligt. Jeg elsker den måde, et glas champagne er med til at få mig til at føle mig glamourøs, smuk og velfortjent på.

Læs også: Morgentræning øger din forbrænding

Sund kost og bobler
Men lykken er ikke fuldendt ved at bare at bade i champagne. Cara går samtidig meget op i sin sundhed, og hun har fundet ud af, hvad der skal til, for at hun kan holde den slanke linje: Spis nærende, velsmagende mad, og lige hvad du har lyst til, så længe det ikke overstiger meget mere end 1.400 kalorier pr. dag.
- Vi har valget mellem at sige nej til ulækker junkfood og byde lækker, sund mad, frugt og grønt velkommen på tallerkenen. Og så er et glas champagne eller to for mig en bedre dessert end en fedende sukkerbombe af en kage, siger Cara, der for at holde sig i form dyrker lidt boksning og yoga. Men nu hvor hun er ved at færdiggøre sin første "The Champagne Diet"-bog i rækken af flere, har hun ikke tid til at prioritere motion så højt, men har det sjovt med at gå nogle lange inspirationsture i New York i stedet, og motivation finder hun ved at kommunikere med sine champagnetilhængere.
- Folk har taget så godt imod "The Champagne Diet". Jeg tror, mit budskab er let at identificere sig med. Folk vil bare gerne have det godt. Og hvem elsker ikke at fejre sig selv med et glas champagne? n

Læs mere på thechampagnediet.com

Lav en sund chokolademousse

Om champagne-Cara

Navn: Cara Alwill Leyba.
Alder: 32 år.
Bor: Brooklyn, New York, sammen med sin mand.
Profession: Digital advertising director på MTV Networks, og blogger og forfatter.

  • Cara Alwill Leyba er ved at færdiggøre sin første bog, "Sparkle", her ved skrivebordet (læg mærke til champagnepropperne) hjemme i Brooklyn. Det bliver "The Champagne Diaries"s "bibel" i form af en selvhjælpsbog, der opmuntrer kvinder til at fejre sig selv, som de er, og finde de kvaliteter, der gør dem vidunderlige. Mange andre bøger af samme skuffe har det derimod med at fortælle, hvordan man bør eller skal forandre og udvikle sig.

Læs også