https://imgix.femina.dk/media/7a139ae8693d4d0f8b8aa3aa24047081.jpg
Træning og kost

Siddende meditation på gulv - Siddhasana

16. marts 2012
af Karen Pallisgaard
Her får du siddende meditation på gulv (siddhasana), som du nemt kan lave derhjemme


Det giver den:

Der kommer en masse gode ting til den, som lærer at sidde stille lidt. Når man har sat sig godt til rette, og åndedrættet flyder frit, falder sindet langsomt til ro, og hjertet åbner sig som en blomst. I denne tilstand kultiveres accept, fred, glæde, lysten til leg og måske vigtigst af alt troen på det gode i mennesket og tillid til verden.

Sådan gør du:

Find et tæppe, og fold det nogle gange til en lille stabil forhøjning. Sæt dig på tæppet, træk din højre hæl ind til bunden af kroppen, og bring din venstre hæl på linje med den højre uden at sætte dem oven på hinanden. Anbring dine hænder på dine hoftekamme. Hvis knæene er over dine hoftekamme, skal du op og sidde på noget mere, indtil de er lavere. Med håndrødderne presser du toppen af lårbenene ned og trækker mave, talje og lænd ind og op. Ånd dybt ind, og lad brystet svulme så meget op, at armhuler og kraveben ligger på en pude af luft. Placér hænderne midt på lårene, tommel- og pegefinger sammen i chin mudra (se billedet).
Sid i stillingen 2-10 minutter, og hver gang tankerne går på langfart, så vend tilbage til åndedrættet og varmen i hjerterummet.

Yogaøvelserne er instrueret af Soham Johansen/Hamsa Yoga, www.hamsayoga.dk. Modellen er underviser Stina Madelaire, som er klædt på af Moshi Moshi.

Følg med i Zenias yogaeventyr her

Mød dit forbillede. Læs hvordan her

Læs også