https://imgix.femina.dk/media/b82e5266356f4ab8ae2aad3791d1621f.jpg
Træning og kost

Sandheden bag en flad mave

26. august 2010
af Mette Flindt, SlankeDoktor.dk
Foto: Shutterstock
Synes du også, det er svært at finde hoved og hale i de forskellige teorier omkring mavetræning? Vi gør op med de værste mave-myter og fortæller dig, hvordan du får den perfekte flade mave, du altid har drømt om.

Myte:

Du får en flad mave af mavebøjninger

Lad os slå det fast en gang for alle. Det er umuligt at punktforbrænde.

Når du træner, forbrænder du fedt fra hele kroppen - derfor handler det om træne de store muskelgrupper for at få mest ud af din træning.

Myte:

Du har to sæt mavemuskler: de øvre og de nedre

Mavemusklerne består af en lang mavemuskel og to skrå. Derfor vil alle maveøvelser involvere den lange mavemuskel. Du kan dog påvirke den nederste del af maven, som ofte er svær at få fat på, ved at lave specifikke øvelser.

Alle øvelser, hvor du løfter benene og trækker dem ned mod brystet, vil tage ekstra fat i den nederste del af maven.

Myte:

Du skal træne din mave hver dag for at opnå de bedste resultater

Alle kroppens muskler har brug for hvile, og sådan restituerer og udvikler de sig faktisk også bedst. Derfor opnår du de bedste resultater, når du lader dem hvile 48 timer og derfor træner hver anden dag.

På denne måde vil musklerne nå at restituere, og du vil kunne yde dit maksimale. Vil du gerne træne hver dag, så husk at variere træningen. Træn for eksempel mave, ben og skuldre en dag og ryg, baller og arme dagen efter.

Myte:

Du kan nøjes med at træne din mave

Mange træner almindelige mavebøjninger og mange af dem, men for at få den optimale træning af din maveregion, så er det mest effektivt at træne hele muskelkorsettet, som støtter rygsøljen. Derfor skal både mavemusklerne og ryggen trænes.

Det kan du gøre effektivt ved fx en øvelse som "planken".

Læg dig på albuer og tåspidser og løft dig så op mens du spænder godt op i maven og sørger for at numsen ikke stritter op - din krop skal ligne en flad planke. Hold dig oppe 16 sekunder af gangen.

Læs også