https://imgix.femina.dk/media/0d45ddbf3c984d88867b91d596ae75e7.jpg
Træning og kost

Sådan snyder du dig til en høj forbrænding

2. januar 2012
af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk
Kilde: fitLiving
Her får du 9 gode råd til at sætte fut i din forbrænding.

VELVÆRE:
Drik grøn te
Studier viser, at grøn te kan øge stofskiftet og på den måde hjælpe din krop af med fedtet. Derudover er det også en god måde at slappe af på; en god kop te giver en velfortjent pause.

Sov dig slank
Hvis du får for lidt søvn, laver det rod i din hormonbalance, forstyrrer dit stofskifte og nedsætter din forbrænding. Så der er mange gode grunde til at få nok søvn. For lidt søvn tager også på energien og gør dig for træt til motion - og så begynder den onde cirkel for alvor. Imens du sover, producerer kroppen et væksthormon, der er med til at forbrænde fedt. Så sov godt og længe - gerne 7-8 timer hver nat.

Sved dig slank


Snyd dig slank for 249 kr.

Når du har det varmt bruger kroppen ekstra meget energi for at køle sig ned igen. Det gælder både under træning, eller hvis du f.eks. går i sauna. Samtidig ryger der nogen affaldsstoffer med på vejen og det booster dit stofskifte.

KOST:
Brug krydderier
Spar ikke på krydderierne. Mad, der smager, dufter og kradser lidt, mætter dine sanser og får dig til at spise mindre. Desuden har mange krydderier en god effekt på forbrænding, stofskifte og blodsukker. Prøv f.eks. med chili, kanel, gurkemeje og ingefær.

Tid til tang
Tang er spækket med både A-, B- og C-vitaminer, er fyldt med mange gode mineraler og samtidig godt for både stofskifte og forbrænding. Brug tang i sushi, salat eller som krydderi over dine kartofler eller rugbrødsmadder.

Protein giver power
De er for dig, som benzin er for en bil - proteiner er nødvendige og din krop skal bruge mere energi på at omsætte protein end så meget andet, hvorfor de skruer op for din forbrænding. De mætter også mere, så du undgår at falde for usunde fristelser. Vælg protein med lavt fedtindhold, f.eks. fjerkræ, fisk, æg, bønner og linser. Desuden er det en fantastisk byggesten for dine muskler.

TRÆNING:
Vær aktiv
Aktivitet hele dagen batter i det daglige kalorieregnskab. Så det er bare med at snuppe trapperne frem for elevatoren, cyklen i stedet for bil, tog og bus, gå en omvej når du lufter hunden osv. Bare det at du står op, når du snakker i telefon, hjælper; hvis du sidder ned i en time, forbrænder du 85 kalorier, mens du forbrænder 240 kalorier, hvis du står op og snakker.

Flere muskler
Jo mere muskelmasse du har, jo mere forbrænder din krop - og det gælder både når du træner og når du ligger i din seng. Dit hvilestofskifte bliver nemlig højere i takt med, at din muskelmasse vokser. Styrketræning er den bedste måde at sætte fut i muskelproduktionen og det er godt for din forbrænding at lade de helt store muskler som ben, baller og bryst arbejde. Husk, at muskler vejer mere end fedt, så du må ikke blive forskrækket, hvis du tager lidt på, når du styrketræner.

Sæt fart på
Det siger næsten sig selv; jo mere power på din træning, jo mere forbrænder du. Samtidig træner du kroppens iltoptagelse og forbedrer din kondition. Så vælg en motionsform, der virkelig sætter gang i pulsen.

Klik her: Bliv bikiniklar med slankedoktor.dk

Quiz - Hvor meget ved du om slankeprodukter?

Test dig selv: Hvad siger din sovestilling om dig?

Test dig selv: Hvad vejer du om 5 - 10 år?

Test dig selv: Hvilken motionstype er du?

Test sig selv: Er du overvægtig?

Test dig selv: Hvilken sport passer til dig?

Læs også