https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/januar/fastfood-p.jpg
Træning og kost

Sådan gør du fastfood sundere

23. januar 2014
af Lisa Bolting, Slankedoktor.dk
foto: shutterstock
Du behøver ikke svælge i fed fastfood, selv om du ikke lige har fået madpakken med på tur. Sørg i stedet for at skrabe smør og dressing af, spring fritterne over og vælg sukkerfrie drikkevarer.

Frokost på farten kan være noget af en udfordring, hvis du samtidig skal tabe dig. Det bedste er at have mad med hjemmefra, og så kan det være en god ide at investere i et lille "køleskab" til bilen.

Her kan du have kolde drikkevarer og en frisk madpakke, som er klar, når du skal bruge det. Du kan også nøjes med en køletaske med køleelementer.

Ikke uden min madpakke:

Har du glemt madpakken, kan du stadigvæk finde sunde alternativer, det gælder bare om at være mere kreativ, end den nærmeste tankstation eller hotdog. Her får du nogle tips til de dage, hvor du ikke når at få madpakke med:

1. Køb en sandwich og bed om at få den lavet uden smør eller dressing.

2. Hvis du har købt en sandwich, som var smurt i forvejen, så skil den ad og skrab det meste af dressingen og smørret væk.

3. Spis en burger uden pommes frites og drik hertil en sukkerfri cola. Hvis du i din bil altid har en pose frugt og grønt, så vil et enkelt købemåltid ikke kunne vælte alle de andre gode ting, du gør for dit vægttab.

4. Hvis du har mulighed for det, kan du købe etnisk fastfood som kebab, pita og shawarma. Det indeholder mindre fedt - hvis du holder igen med mængden af dressing.

Det skal du undgå:

Rugbrød er sundt og fedtfattigt. Men hvis du køber håndmadder, skal du så vidt muligt skrabe smør og mayonnaise af.

Ellers er det den hurtige mad, der er helt forbudt, hvis du vil tabe dig eller spise sundt. Hold dig fra alt, der har været i friturefedt, croissanter, tykke pizzaer med meget fyld og altså højt belagt smørrebrød.

Læs også