https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/52/braend-julefedtet-af/braend-julefedtet-af-stor.jpg
Træning og kost

Så lang tid tager det at forbrænde julemiddagen

27. december 2012
af Alive.dk
foto Panthermedia
Julemenuen kan ende med at sætte sig på sidebenene. Skal de forbrændes, skal der knokles i mange timer

Julens mange fester og særligt de netop overståede juledage med masser af mad, lange julefrokoster og julekonfekt kan ofte ses på vægten.

- Julens måltider med alkohol, slik og fed mad er noget af det mest energirige, og samtidig får man ikke rørt sig ret meget. Det er en højtid, hvor vi meget er sammen om maden og spiser og drikker, indtil vi skal have kaffe og julekonfekt. Når vi så har overstået det, er det tid til en øl eller to igen. Det sætter sig på sidebenene, siger centerleder Gitte Groes, Videncenter for Fødevarer og Sundhed, Viffos til Alive.dk.

LÆS MERE: Her får du syv tips til, hvordan du dæmper din sukkertrang.

Mange timers gåtur

Og man kan faktisk sagtens ende med at tage et kilo eller to på i løbet af juledagene, og de forsvinder ikke af sig selv. Der skal rigtig meget motion til.

Viffos har lavet en række beregninger over, hvor meget man skal gå for at forbrænde typiske juleretter og godter. Og der skal god tid til.

For eksempel skal man gå to en halv time i rask tempo for at forbrænde de kalorier, som man får ved at spise to stykker juleand med skind; og hvis man hælder en deciliter brun sovs ud over andestykkerne, skal gåturen forlænges med en ekstra time. Skal anden følges på vej af en håndfuld brunede kartofler, koster det mere end en times gang oveni, viser beregningerne.

LÆS MERE: Vil du sætte fut i forbrændingen så tag løbeskoene på. Få svaret på hvor meget mere man forbrænder, når man løber i forhold til, når man går.

En middag = 15 timer

Og man skal ud på en 15 timer lang vandretur, inden der er balance i kalorieregnskabet efter indtagelse af en klassisk julemiddag med and, flæskesteg, kartofler, rødkål, waldorfsalat, brunede kartofler, sovs, asier, rødvin, cola, risalamande og efterfølgende konfekt og kager. Foretrækker man at løbe turen, skal man holde sig i gang i mere end fem timer.

Læs også