https://imgix.femina.dk/media/300bbbf1c2724bd894656ca677bbcea6.jpg
Træning og kost

Rå grøntsager øger ikke forbrændingen

11. maj 2011
af Marie Tromborg, alive.dk
foto: all over press
Sommeren er næsten over os, og en øget forbrænding virker derfor særlig attraktiv nu

Proteinholdig mad:

Er du motiveret for at øge forbrændingen via proteiner, så skal du ifølge Lisa Bolting gå efter de magre proteiner.
Dem finder du i kød, fisk, skaldyr, magre mælkeprodukter og mager ost.

Spiser du selleri, så forbrænder du det dobbelte af, hvad du indtager. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det faktisk også. Ligesom med så mange andre slankeråd, er det ikke korrekt.

Ifølge chefdiætist fra SlankeDoktor.dk er det rigtigt, at rå grøntsager kan have en medvirkende effekt til et vægttab, men det er af en hel anden årsag.

Kommer ufordøjet igennem
-Rå grøntsager går delvist ufordøjet igennem fordøjelsessystemet, og derfor optager man ikke ligeså mange kalorier, som man officielt regner med, at de forskellige grøntsager indeholder, siger Lisa Bolting til alive.dk.

Men hun mener ikke, at man skal holde sig fra de rå grøntsager.
- Man kan sige, at de er med til at et vægttab bliver lettere, fordi man netop ikke optager hele den mængde de er angivet til, ligesom de optager plads i maven fra andet og mere kaloriefyldt mad, siger hun.

Gå efter proteiner
Derimod råder hun de af os, der gerne vil øge forbrændingen inden bikinisæsonen for alvor går ind, til at hoppe på hovedet i proteinerne, som også er rigtig gavnlige, når man skal holde sit vægttab ved lige.

- Det koster simpelthen kroppen mere at komme af med de proteinrige fødevarer, og det betyder, at ens egen forbrænding stiger væsentligt, siger Lisa Bolting.

Og det er ikke den eneste fordel, der er ved en proteinrig kost. Protein har nemlig også en evne til at styre, hvad det er, man taber, når man taber sig.

- Protein sikrer, at det er fedtvævet og ikke det vigtige muskelvæv som tabes. Og da det er musklerne, som igen sikrer grundforbrændingen, er dette ret væsentligt for vægttabsprocessen, siger Lisa Bolting.

Læs også om, hvordan danskere forskere har løst fedmegåden og ikke mindst, hvad de er kommet frem til.

Læs også