https://imgix.femina.dk/media/a031535c4d45434cb4669663d3083597.jpg
Træning og kost

Q Tester: healingmassage

28. februar 2011
af Redaktionen
Interessen for alternativ behandling har været stærkt stigende de seneste år, Q tester healingmassage.

Healingsmassage er nænsomme, blide og omsorgsfulde strøg, hvor massøren lader energi forplante sig langt ind i kroppen på modtageren. Der er ingen musik i lokalet, og man taler ikke sammen under massagen, så man er overladt til tanker, billeder og sindsstemninger, som giver en ekstra oplevelse af massagen.

Healingsmassage.net

v./Irina Varnes, tlf.: 2613 7066

Grænseoverskridende
Det grænseoverskridende i behandlingen kan være, at det ikke blot er en massage. Det er en massage med samtale. Massørens uddannelse deler sig mellem praktiske øvelser og psykologiundervisning, og på den måde har hun mulighed for at gå i dybden med de problemer, som kan være skyld i spændinger i kroppen.

Læs også: Vi elsker vores mave!

Derfor starter enhver behandling med en kop varm te i en hyggekrog i lokalet, hvor Irina spørger ind til, hvorfor man kommer, om det blot er for afslapningen i massagen, eller om man har et konkret problem. Det kan være ømhed eller smerte i kroppen, stress eller lignende. Derefter er man klar til massagen, som
jo foregår i total stilhed, så man får de bedste muligheder for at mærke, hvordan krop og sind bliver påvirket af massagen.

Dybere ind
De blide strøg og den totale stilhed gør, at man kommer dybere ind i afslapningen end ved en "normal" massage, det føles som om, afspændingen når dybere end ved muskelafspænding, og man får kontakt med sig selv på en helt anden måde. Efter en time i stilhed er det blevet tid til at "vågne op" igen, og når man har sundet sig lidt, spørger Irina indtil, hvordan massagen har været, hvilke tanker eller billeder der er dukket op undervejs i forløbet.

Og så får man en snak om, hvad de kan betyde, og hvordan man kan arbejde med dem. Ved min første behandling snakkede vi ikke så meget, jeg fik lov til at vænne mig til behandlingsformen og kunne også godt mærke, at jeg i starten havde svært ved bare at slappe af, da en naturlig usikkerhed over, hvad healing er for noget, satte sig som uro i kroppen.

Læs også: Kvinder hader 'mormor-arme'

Men ved den anden behandling var jeg straks mere afslappet og fik derfor også langt mere ud af behandlingen, og ved den tredje behandling glædede jeg mig fl ere dage i forvejen, da jeg vidste, at jeg ville gå derfra i en afslappet tilstand, som jeg kun kender fra yoga.

Det er så svært at forklare!
Selve healingsdelen i massagen kan være svær at forklare - og det bedste råd jeg kan give, er at prøve det selv!! Men hvis Irina skal forsøge at sætte ord på, lyder det sådan:

"Det svarer lidt til den fysiske kontakt, en mor har med sit barn. Ingen berøring er fyldt med mere ømhed og ubetinget kærlighed end denne berøring. Og det er i virkeligheden den energi, vi giver videre til det område på kroppen, som har brug for det", siger Irina.

Læs også: Forkæl din krop med sunde kosttilskud

Rent fysisk føltes det som om, der breder sig en enorm varme fra hånden til det område, hvor man kan have problemer. Trods fi nanskrise har Irina ingen huller i kalenderen og forklarer det med, at når først en kunde har oplevet, at det virker, og at de kommer til at leve et liv med mindre stress, så kommer de igen.

Time perfection - IMEDEEN

"Jeg kan ikke sige, at jeg har en bestemt type kunder. Jeg har alle typer, og en lige fordeling mellem mænd og kvinder. Mange af de mænd, jeg har,
er forretningsmænd, som lever et stresset liv, og som har brug for at komme ned i tempo eller fi nde en bedre fordeling mellem familie og arbejde," siger Irina Varnes.

Hun understreger, at ingen er ens, og at behandlingen heller ikke vil føles ens fra gang til gang. Nogle dage kommer man hurtigt ned i dyb afslapning, andre dage er det sværere at falde til ro. Og nogle dage dukker der masser af billeder op, der giver mening. Andre dage ingen. Det vigtigste er, at man holder sig for øje, at det er en rejse mod bedre indsigt - som giver en mulighed for udvikling

Læs også