Træning og kost

Porretærte med ricotta

af Louisa lorang 27. marts 2012
let og lækker hverdagsmad - få opskriften på porretærte med ricotta her.

PORRETÆRTE MED RICOTTA

Tid: 30 minutter

Hviletid, dej: 15 minutterOvntid: 45 minutterAntal personer: 2

Hvis du vil spare tid, kan du bruge en færdig tærtedej fra supermarkedets køledisk.

OPSKRIFT PÅ TÆRTEBUND:

• 100 g fuldkornshvedemel• 100 g hvedemel• 1 tsk salt• 100 g koldt smør• 2-3 spsk koldt vand• En tærteform (rund eller afl ang)• Smør til formen

OPSKRIFT PÅ PORREFYLD:

• 3-4 porrer• 2 fed hvidløg• 6 kviste timian• olie til stegning• Salt• 250 g ricotta (italiensk friskost)• 1 æg• ½ dl mælk• ½ dl friskrevet parmesan• Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR TIL PORRETÆRTE:

• 100 g blandede salatblade• æblecidereddike• olivenolie

1. Tærtebund: Bland de 2 slags mel og salt. Skær smørret i tern, og smuldr det fint i melet (evt. i en foodprocessor). Saml hurtigt dejen med lidt koldt vand til en sammenhængende klump. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ca.15 minutter, mens du klargør fyldet.

2.Porrefyld: Skær porrerne i tynde skiver, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af i en si. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.

3. Opvarm en pande med lidt olie, og steg porrer, hvidløg og timianblade let ved svag varme i 5 minutter, uden at porrerne tager farve - de skal blot falde lidt sammen. Krydr med salt.

4. Rør ricotta sammen med æg, mælk, parmesan, salt og peber. Tænd ovnen på 200°.

5. Rul tærtedejen tyndt ud, og læg den i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.

6. Fordel porrefyldet i tærtebunden, og hæld ricottablandingen over.Bag tærten i ovnen i ca. 35 minutter.

7. Skyl salaten, og vend den sammen med æblecidereddike og olie. Server som tilbehør til den varme tærte.Få også opskriften på:Spaghetti med spinat og hvidløgPaprikakylling med pikant salatPeking and