flad mave
Træning og kost

Overraskende fødevarer der giver flad mave

af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media 24. april 2013
Foto: Pantherstock
Er du oprigtigt træt af din topmave, og synes du ikke, at maveøvelserne hjælper nok til at få en flad mave, så prøv med disse fem former for spise

Fra topmave til flad mave

Rigtigt mange kvinder er trætte af deres topmave, som både kan skyldes ekstra fedt og oppustethed. Selvom mavebøjninger kan være med til at give en flad mave, så kan det sandsynligvis ikke fjerne den ekstra bule på maven. Her må kosten komme dig til undsætning, hvis du vil have en flad mave.

10 tips til en flad mave

På nyhedssitet iVillage.com advarer læge Rovenia Brock især imod mavefedtet, der som bekendt kan være farligt for dit helbred, og som du bør forsøge at komme til livs for at få en flad mave. Hun giver dig her tips til fem overraskende frugter og urter, der kan hjælpe dig med at opnå en flad mave.

Læs også: Flad mave: Sådan gør du!

MælkebøtteplantenHvis du tørrer mælkebøtteblade, kan du lave en te af dem. Rovenia Brock forklarer, at mælkebøtten har en øgende effekt på leveren, som hjælper med at udrense din krop. Det vil sige, at du får fjernet væskeophobninger og affaldsstoffer omkring maven, og så vil du automatisk få en mere flad mave. Hun anbefaler to til fire kopper om dagen.

MynteDenne urt hjælper din krop med at forbrænde det ekstra fedt, der forhindrer en flad mave, og lægen anbefaler, at du knuser tørrede mynteblade i din mælkebøttete for at opnå en flad mave. Hun skriver, at du vil kunne se resultater efter 10-14 dage.

VandmelonDen lækre og saftige melon er med til at øge din forbrænding, og så hjælper dens indholdsstoffer dig med at genopbygge dine muskler efter en træning, skriver Rovenia Brock. Hun anbefaler det, der svarer til en kopfuld om dagen for at opnå en flad mave.

DildHvis du kan lide dild, så er det en rigtig god urt at tilføje din mad, hvis du vil have en flad mave. Den tager nemlig din oppustethed og kan også være med til at øge omsætningen af din mad i mavesækken og dermed lette vejen til en flad mave

Ananas og papayaDisse to tropiske frugter kan ifølge lægen være med til at forbrænde dit mavefedt pga. deres indhold af enzymet bromelain og nemmere give en flad mave.

FLERE TIPS TIL EN FLAD MAVE

10 gode opskrifter der giver dig en flad mave