https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-14-gulerodskage-p.jpg
Træning og kost

Opskrift på en sund gulerodskage fra "Low carb lækkerier"

5. april 2013
af Tatjana Albinus
Foto fra bogen Low carb lækkerier
Få det sunde og lækre alternativ til din gulerodskage. Du kan ikke smage forskel og du kan endda beholde ostecremen. Opskriften på gulerodskagen stammer fra bogen Low carb lækkerier.

Gulerodskage

Gulerodskage er en af de kager, der går godt i spænd med yaconsiruppen. Jeg har brugt brunt bagepulver, men det kan selvfølgelig erstattes af almindeligt, hvis ikke man ønsker den krydrede smag. Ostecremen kan eventuelt skiftes ud med lidt smeltet chokolade.

Ingredienser til gulerodskage:

100 g blødt smør
150 g sukrin
100 g yaconsirup
4 æg
100 gram mandelmel
3 spsk. FiberHUSK
1 spsk. kanel
2 tsk. brunt bagepulver
(eller almindeligt)
300 g fintrevne gulerødder

Smør, sukrin, yaconsirup og æg piskes sammen. De tørre ingredienser blandes og røres i sammen med de revne gulerødder. Bages 35-40 minutter ved 180 grader.

Ostecreme til gulerodskage:

50 g smeltet smør
100 g flødeost naturel
3 spsk. citronsaft
1 1/2 dl sukrinmelis
Valnødder til pynt

Glasuren røres sammen og fordeles over kagen. Der pyntes med valnødder, og kagen stilles koldt til servering.

Køb bogen "Low carb lækkerier" her og spar 25 %

Læs også