
Opskrift på en sund gulerodskage fra "Low carb lækkerier"

Foto fra bogen Low carb lækkerier
Gulerodskage
Gulerodskage er en af de kager, der går godt i spænd med yaconsiruppen. Jeg har brugt brunt bagepulver, men det kan selvfølgelig erstattes af almindeligt, hvis ikke man ønsker den krydrede smag. Ostecremen kan eventuelt skiftes ud med lidt smeltet chokolade.
Ingredienser til gulerodskage:
100 g blødt smør
150 g sukrin
100 g yaconsirup
4 æg
100 gram mandelmel
3 spsk. FiberHUSK
1 spsk. kanel
2 tsk. brunt bagepulver
(eller almindeligt)
300 g fintrevne gulerødder
Smør, sukrin, yaconsirup og æg piskes sammen. De tørre ingredienser blandes og røres i sammen med de revne gulerødder. Bages 35-40 minutter ved 180 grader.
Ostecreme til gulerodskage:
50 g smeltet smør
100 g flødeost naturel
3 spsk. citronsaft
1 1/2 dl sukrinmelis
Valnødder til pynt
Glasuren røres sammen og fordeles over kagen. Der pyntes med valnødder, og kagen stilles koldt til servering.