
Oprskrift på sommerlige kaffecocktails
30. maj 2014Sommeren er på over os og det betyder varme lange dage, med solbadning, grill og sommerlige forfriskelser. Det er her vi kommer ind. Vi har nemlig i samarbejde med Nescafé kommet frem til tre forskellige, men lækre kaffedrinks derhjemme. To kolde og en varm til jer der stadigvæk gerne vil nyde en varm kop kaffe i varmen.
> Få smoothies opskrifter fra bogen "Flad mave på 2 uger"
Sexy ice coffee
Smagoplevelse:
Perfekt aften hygge drink, med den søde og cremede smag fra bailey og kahlua.
2 cl Kahlua
2 cl Bailey
1 kapsel Tassimo Gevalia Original (eller hvilken som helst slags kaffe) ca. 150 ml.
3 isterninger
Lidt flødeskum
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne i et glas og rør omhyggeligt. Kom derefter isterninger i og lad den blive kold. Top med flødeskum efter behag.
Sweet & strong French Latte
Stærk latte med et lille spark i siden. Skru op og ned for ahornsiruppen alt efter om du er til den stære kaffe smag eller den søde.
2 cl Grand Marnier
1 kapsel Tassimo Espresso (Gevalia espresso ol.) ca. 150 ml.
1 kapsel Tassimo mælk (Latte Machiatto eller almindelig mælk) ca. 3/4 dl.
Lidt ahornsirup
Fremgangsmåde:
Hæld 2 cl Grand Marnier og isterninger i et højt glas. Hæld mælken i, og fyld op med Gevalia espresso (fra samme Tassimo pakke - Tassimo Gevalia Latte Macchiato). Doser sødmen med ahornsirup.
Den varme: Original mokka
Smagsoplevelse
Drinken kan nydes uden omrøring af cremen og kaffe/chokolade for at opnå den søde frugtige smag af blåbærcremen kombineret med den varme, kraftige kaffe- og chokolade smag.
10g. mørk chokolade (70%)
50 ml piskefløde 38%
2 tsk. Blåbær sirup
2 tsk mørk ristet kaffe (brug gerne instant)
150 ml 80 grader varmt vand
Fremgangsmåde:
- 50 ml piskefløde piskes let, til den er cremet
- Hak 10 g. mørk chokolade og hæld chokoladen op i et glas med 2 teskefulde nescafe original.
- Bland 1 spsk. Cremet fløde med 2 tsk blåbærsirup og hæld det over i glasset, så den dækker blandingen af kaffe og chokolade.
- Pynt evt med fint hakket chokolade på toppen og friske blåbær.
Tip:
Anvend kildevand i stedet for postevand for en mere gennemtrængende kaffesmag
Kolde: Éspresso banan-chokolade shake
Smagsoplevelse
Lækker, fyldig smag af banan og creme chokolade, der fremhæver smagen af kaffe. Kan drikkes som dessert efter en god middag.
1 stk banan (lille)
3 spsk. Chokoladeflødeis
2 tsk instant espresso
100ml 80 grader varmt vand
2-4 isterninger
Fremgangsmåde:
- bland 2 tsk espresso og 100 ml 80 grader varmt vand.
- kom 1 banan, spsk. Chokoladeflødeis med top og 100 ml. kaffe i en blender og miks i 1 min.
- hæld blandingen over i er glas med 2-4 isterninger
Tip:
Pynt eventuelt med flødeskum og chokoladedrys.
> Få opskrifter på juice til superkuren, der gør du kan tabe dig 3 kg på en uge
Kold Is-latte
Smagsoplevelse
En enkel is-latte med kraftig smag af kaffe.
2 tsk sukker
100 ml. sødmælk
2 tsk mild instant kaffe
120 ml. 80 grader varmt vand
4-6 isterninger
Fremgangsmåde:
- 2 tsk sukker i 20 ml. 80 grader varmt vand ved omrøring
- Bland 2 tsk instant kaffe med 100 ml 80 grader varmt vand
- kom sukkervand i bunden af et glas med 4-6 isterninger efterfulgt af 100 ml. kaffe og 100 ml. sødmælk
Tip:
Skal du imponere gæster, kan kaffen gøres ekstra lækker ved at tilsættes kaffe-isterninger. Så får du en oplevelse af at kaffesmagen udvikler sig fra sig fra en let kaffesmag til en kraftigere kaffesmag efterhånden som isterninger smelter. Hvis du bruger kaffe isterninger i opskriften skal du kun bruge 1 tsk instant kaffe.
Kaffe-isterninger
1 tsk instant kaffe blandes godt med 150 ml. 80 grader varmt vand og hældes i isterningebakke og stilles i fryseren.