
Oksespyd og squashsalat med mandler

Foto: Jes Buusmann
OksekÞdet er vendt i pesto, sÄ det fÄr ekstra smag. Brug en fÊrdigkÞbt pesto eller lav din egen variant.
Tid: 25 minutter
Antal personer: 4
âą 400 g nye kartofler
⹠500 g skÊrt oksekÞd, fx oksefilet eller okseinderlÄr
âą 3 spsk. pesto, evt. med soltĂžrret tomat
Squashsalat med mandler:
âą 2 squash
âą Âœ agurk
âą 1 rĂždlĂžg
âą 3 spsk. olivenolie
âą saften af œ citron
âą 60 g smuttede mandler
âą salt og friskkvĂŠrnet peber
1. Skrub kartoflerne og kog dem mĂžre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
2. SkÊr kÞdet i tern pÄ ca. 2 cm., og vend det i pesto.
3. Squashsalat med mandler: HÞvl squashene i helt tynde strimler pÄ langs med en kartoffelskrÊller. SkÊr agurk og rÞdlÞg i smÄ tern.
4. Pisk olivenolie og citronsaft sammen og hÊld det over squashstrimlerne. TilsÊt agurk, rÞdlÞg og mandler. 5. SÊt de kogte kartofler og oksekÞd pÄ spyd. Opvarm en (grill)pande og steg spyddene i 10-12 minutter, vend dem jÊvnligt. Krydr med salt og peber.
TIP! FÞr du blander mandlerne i squashsalaten, kan du riste dem i olivenolie pÄ en pande og drysse dem med salt.
PrÞv ogsÄ disse lette og sommerlige retter:
Lammefilet og couscous-salat med ananas
Salat med mango og mozzarella
Citronkylling med avocadosalat
LĂŠs mere om: