TrĂŠning og kost
21. juni 2012

Oksespyd og squashsalat med mandler

LÊkker opskrift pÄ oksespyd med squashsalat til aftensmadsen - lav en lÊkker hjemmelavet pesto som tilbehÞr og smag sommeren ved grillen.
Af: Mette Jantzen –
https://imgix.femina.dk/media/136bb9b34de94dc294933054d3654586.jpg

Foto: Jes Buusmann

OksekÞdet er vendt i pesto, sÄ det fÄr ekstra smag. Brug en fÊrdigkÞbt pesto eller lav din egen variant.

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4

‱ 400 g nye kartofler
‱ 500 g skĂŠrt oksekĂžd, fx oksefilet eller okseinderlĂ„r
‱ 3 spsk. pesto, evt. med soltþrret tomat

Squashsalat med mandler:
‱ 2 squash
‱ œ agurk
‱ 1 rþdlþg
‱ 3 spsk. olivenolie
‱ saften af œ citron
‱ 60 g smuttede mandler
‱ salt og friskkvérnet peber

1. Skrub kartoflerne og kog dem mĂžre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

2. SkÊr kÞdet i tern pÄ ca. 2 cm., og vend det i pesto.

3. Squashsalat med mandler: HÞvl squashene i helt tynde strimler pÄ langs med en kartoffelskrÊller. SkÊr agurk og rÞdlÞg i smÄ tern.

4. Pisk olivenolie og citronsaft sammen og hÊld det over squashstrimlerne. TilsÊt agurk, rÞdlÞg og mandler. 5. SÊt de kogte kartofler og oksekÞd pÄ spyd. Opvarm en (grill)pande og steg spyddene i 10-12 minutter, vend dem jÊvnligt. Krydr med salt og peber.

TIP! FÞr du blander mandlerne i squashsalaten, kan du riste dem i olivenolie pÄ en pande og drysse dem med salt.

PrÞv ogsÄ disse lette og sommerlige retter:
Lammefilet og couscous-salat med ananas
Salat med mango og mozzarella
Citronkylling med avocadosalat

Masser af lĂŠkre opskrifter her

LĂŠs mere om:

LÊs ogsÄ

Bliv medlem af femina+

Du skal vÊre medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrÊnset adgang til alt indhold.