Træning og kost
21. juni 2012

Oksespyd og squashsalat med mandler

Lækker opskrift på oksespyd med squashsalat til aftensmadsen - lav en lækker hjemmelavet pesto som tilbehør og smag sommeren ved grillen.
Af: Mette Jantzen –
https://imgix.femina.dk/media/136bb9b34de94dc294933054d3654586.jpg

Foto: Jes Buusmann

Oksekødet er vendt i pesto, så det får ekstra smag. Brug en færdigkøbt pesto eller lav din egen variant.

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4

• 400 g nye kartofler
• 500 g skært oksekød, fx oksefilet eller okseinderlår
• 3 spsk. pesto, evt. med soltørret tomat

Squashsalat med mandler:
• 2 squash
• ½ agurk
• 1 rødløg
• 3 spsk. olivenolie
• saften af ½ citron
• 60 g smuttede mandler
• salt og friskkværnet peber

1. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

2. Skær kødet i tern på ca. 2 cm., og vend det i pesto.

3. Squashsalat med mandler: Høvl squashene i helt tynde strimler på langs med en kartoffelskræller. Skær agurk og rødløg i små tern.

4. Pisk olivenolie og citronsaft sammen og hæld det over squashstrimlerne. Tilsæt agurk, rødløg og mandler. 5. Sæt de kogte kartofler og oksekød på spyd. Opvarm en (grill)pande og steg spyddene i 10-12 minutter, vend dem jævnligt. Krydr med salt og peber.

TIP! Før du blander mandlerne i squashsalaten, kan du riste dem i olivenolie på en pande og drysse dem med salt.

Prøv også disse lette og sommerlige retter:
Lammefilet og couscous-salat med ananas
Salat med mango og mozzarella
Citronkylling med avocadosalat

Masser af lækre opskrifter her

Læs mere om:

Læs også