https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/jobsamtaleprim.jpg
Træning og kost

NLP: Sig det rigtigt med NLP

15. maj 2014
af Lonnie Kjer
Foto: Shutterstock og privat
Sender du på en kanal, som modtageren ikke hører? Det kan NLP hjælpe dig ud af. Det handler nemlig om at sige det rigtigt. Ikke mindst til jobsamtalen.

Ansøgningen blev tilsyneladende godkendt, skjorten er strøget, du skal til samtale, og du står allerede med det ene ben i dit nye job i din helt nye karriere. Hvis du vel at mærke har serveret dig selv så godt som muligt for modtageren, skabt en kemi og 'matchet' de folk, der skal vurdere dig og veje for og imod.

Hvad er NLP?

NLP er en samling af
- NLP teknikker som giver mindfulness og forebygger stress
- NLP jobcoaching
- NLP terapi mod f.eks højdeskræk
- NLP hypnose til f.eks rygeafvænning
- NLP øvelser som får dig til at se dit mål superskarpt
- NLP bøger
- NLP kurser - nu også online
- NLP jobcoaching
- NLP er forkortelsen af Neurolinguistisk Psykologi

Spørgsmål til jobsamtalen

Det kan du nemt lære, fortæller NLP-coach, Jane Rosengren, der også er karrierecoach og står bag det NLP-kursus, der hedder 'Sig det rigtigt'.

Og det er præcis dét, du skal. Sige det rigtigt. Det hedder f.eks. ikke 'hvis I ansætter mig, sååå …' men 'når I ansætter mig, så …osv'.

"Der sker forskellige ting i hovedet på modtageren, når vi siger 'hvis' og 'når', og det siger næsten sig selv, at man med det ene skaber tvivl og med det andet næsten allerede på forhånd har skabt et billede af, at man selvfølgelig får jobbet," fortæller Rosengren.

NLP skaber stemningen

Nlp kan lære dig at skabe den gode stemning i lokalet, gi' folk fornemmelsen af, at I er på bølgelængde og har kemi. Også selv om den måske ikke helt gi'r sig selv. Og det handler om alt andet end at lyve, men om at 'matche terminologien', siger Rosengren.
"Man gør sig selv til en af dem - også ved at fange hele stemningen omkring bordet: Hvordan sidder vi, hvad drikker vi, hvordan er kropssproget?"

NLP: Monkey see, monkey do

Du gør simpelthen det samme som dem - også når du i din ansøgning til jobbet anvender de samme ord, som de selv har brugt i jobopslaget. Og lige som du på forhånd har gjort dig tanker om påklædningen og klædt dig efter, om det er en børnehave eller Mærsk, du skal besøge," siger Jane Rosengren.

Jane Rosengren

Har en NLP uddannelse, en coachinguddannelse, er karrierecoach og har arbejdet som freelancer for NLP huset

NLP-coach: De sproglige forudsætninger er et 'must'

De sproglige forudsætninger er et værktøj, du kan bruge til jobsamtalen. Ud med 'hvis' og ind med 'når'. Med dét antager du nogle ting på forhånd, dæmper tvivlen og forestiller dig, at ting faktisk vil lykkes.

"På den måde præger man sin egen hjerne og siger: Det kommer til at ske," siger Rosengren.

NLP er vejen til kemi

Og selv om Nlp-teknikkerne kan bruges her og der og alle vegne og måske er endnu vigtigere f.eks. på hjemmefronten, er og bliver det et vigtigt plus, når kemien er der til jobsamtalen, inden du altså har fået fingrene i jobbet.

"Af og til er den der jo bare, og andre gange skal man arbejde for den, men NLP kan altså lære dig at skabe kemien eller genoprette den - og det kan være dét, der afgør, om jobbet bliver dit. "

NÅR det altså bliver dit.

Videokurserne er baseret på NLP. Lær NLP teknikker og NLP øvelser med værktøj, som har det formål at skabe flere succesfulde mennesker i verden.

NLP pakken indeholder:

  • 3 videofilm (online) - kan ses 24/7, lige så mange gange du har behov for
  • 3 pdf filer med traditionelt kursusmateriale (kan printes)
  • 3 sæt øvelser til for at støtte implementeringen i dit liv (kan printes)
  • 3 forståelsestest - har du fået det hele med?

Læs også