https://imgix.femina.dk/media/21907601314a42cb8d559dbc2413d0e3.jpg
Træning og kost

Muskler slanker

10. maj 2011
af Q’s coach GITTE KOLDTOFT, www.koldtoft.dk
Grunden til du ikke kan holde dit vægttab, kan være manglen på muskler!

Muskler slanker
Hvordan kan det være, at 80 % af dem der taber sig, tager det hele på igen? Svaret er, at de ikke styrketræner. For at du kan holde din forbrænding oppe, er det en absolut nødvendighed med stærke muskler. Og bare rolig. Med mindre du flytter ind i et fitnesscenter, spiser specielle kosttilskud og løfter tunge vægte dagligt, så kommer du ikke til at ligne en bodybuilder.

Målet er at lave en form for styrketræning minimum et par gange om ugen, og det kan sagtens klares i en hurtig vending hjemme på stuegulvet. En gang om ugen laver jeg en af Charlotte Bircows dvd'er. Og hver dag laver jeg mavebøjninger og armbøjninger, hvilket tager max. fem minutter. Styrketræning behøver altså ikke at blive en heltidsbeskæftigelse. Du kommer langt med lidt.


Coach
Hvis du beslutter dig for at være slank for livet, kommer du ikke uden om styrketræning. Især hvis du er over 30 år, er det næsten umuligt at holde forbrændingen oppe uden styrketræning.

Spørg dig selv
Hvilken form for styrketræning er realistisk for mig at få gjort?
Lad være med at "comitte" dig til tre gange om ugen i et fitnesscenter, hvor det ender med, at du aldrig dukker op. Hvad ville det betyde for min krop og min forbrænding, hvis jeg fik styrket musklerne? Hvad er konsekvensen på længere sigt, hvis min krop bliver slap?

Læs også:
Styrketræning er den ideelle motionsform
Tab dig med de 7 mest effektive øvelser
Q afliver de værste motionsmyter

Læs også