Løbeprogram
Træning og kost

Løbeprogram for nybegyndere - uge 5

2. april 2010
af Mette Flindt, personlig træner, SlankeDoktor.dk
Træningsprogrammet for nybegyndere er for dig, der ikke har løbet før og for dig, der er i "lidt" dårlig form. Få her et løbeprogram for begyndere

LØBEPROGRAM UGE 5

Mandag

Varighed: 23

Intervaller: 5 min gang, 5 min løb, 3 min gang, 5 min løb, 5 min gang

Tirsdag

Fri

Onsdag

Varighed: 23 min

Intervaller: 5 min gang, 5 min løb, 2 min gang, 6 min løb, 5 min gang

Torsdag

Fri

Fredag

Varighed: 22 min

Intervaller: 5 min gang, 10 min løb, 7 min gang

Hvem er begyndertræning for

Træningsprogrammet er for nybegyndere, der ikke før har løbet. Men også dem, hvor konditionen er lav. Når man vælger træningsprogram, er det vigtigt at vælge efter sit eget niveau og helst lavere, så man ikke sætter urealistiske mål. Starter man forsigtigt ud, er der også råd til evt. "pauser" undervejs.

Praktiske oplysninger om træningen

Al gang skal helst ske med så høj intensitet som muligt imellem løbeintervallerne for at opretholde den høje intensitet, så kredsløbet hele tiden presses til at blive bedre. Føles intervallerne meget hårde, så sæt intensiteten imellem intervallerne ned. Husk at strække ud efter hver træning.Søndagene i programmet kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.

Løb i weekenden, hvis det passer dig bedre

Det er vigtigt at du tilpasser træningsprogrammet, så det kommer til at passe ind i din hverdag, måske vil du hellere løbe en af dagene i weekenden i stedet for mandag eller fredag, og det er selvfølgelig helt fint. Bare husk, at der skal være mindst en dag imellem din løbetræning, så kroppen kan nå at restituere!

Husk at strække ud efter hver træning.

Søndagene i programmet kan bruges effektivt ved at træne en anden form for kredsløbstræning, fx cykling, en lang gåtur, stavgang eller lignende.

Læs også