https://imgix.femina.dk/media/d89e1f2d8d0545199fa56d7ac051fd70.jpg
Træning og kost

Lammefilet og couscous-salat med ananas

15. januar 2012
af Mette Jantzen –
Foto: Jes Buusmann
Lam og mynte smager rigtigt godt sammen. Her er den friske mynte brugt i en sød og saftig couscoussalat med ananas.

Tid: 25 minutter
Antal personer: 4

• 400 g lammefileter
• 1 spsk. olivenolie
• salt og friskkværnet peber

Couscoussalat med ananas:
• 320 g couscous
• 60 g ristede pinjekerner
• 300 g frisk ananas
• 1 bundt forårsløg
• 125 g feta 5 % (i tern)
• 1 dl hakket frisk mynte

1. Couscoussalat med ananas: Tilbered couscoussen efter anvisningen på pakken og lad den afkøle. Rist pinjekernerne let på en varm, tør pande og lad dem afkøle på en tallerken. Skær ananas i tern og forårsløg i skiver. Bland couscous, pinjekerner, ananas, forårsløg, feta og hakket mynte.

2. Limedressing: Pisk olivenolie og limesaft sammen. Hæld dressingen over couscoussalaten og pynt med mynteblade.

3. Steg lammefileterne i 1 spsk. olie på en pande, 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og server kødet sammen med couscoussalaten.

Limedressing:
• 1 spsk. olivenolie
• saften af 2 limefrugter

TIP! Ananassen kan erstattes af friske abrikoser eller ferskner skåret i tern.

Prøv også disse lette og sommerlige retter:
Video opskrift: Sunde lavendelboller

Læs også: Sund mad i en fart

Læs også: Lynvildtgryde

Læs også