Træning og kost

Lammefilet og couscous-salat med ananas

af Mette Jantzen – 15. januar 2012
Foto: Jes Buusmann
Lam og mynte smager rigtigt godt sammen. Her er den friske mynte brugt i en sød og saftig couscoussalat med ananas.

Tid: 25 minutterAntal personer: 4• 400 g lammefileter• 1 spsk. olivenolie• salt og friskkværnet peberCouscoussalat med ananas:• 320 g couscous• 60 g ristede pinjekerner• 300 g frisk ananas• 1 bundt forårsløg• 125 g feta 5 % (i tern)• 1 dl hakket frisk mynte1. Couscoussalat med ananas: Tilbered couscoussen efter anvisningen på pakken og lad den afkøle. Rist pinjekernerne let på en varm, tør pande og lad dem afkøle på en tallerken. Skær ananas i tern og forårsløg i skiver. Bland couscous, pinjekerner, ananas, forårsløg, feta og hakket mynte.2. Limedressing: Pisk olivenolie og limesaft sammen. Hæld dressingen over couscoussalaten og pynt med mynteblade.3. Steg lammefileterne i 1 spsk. olie på en pande, 4-5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber og server kødet sammen med couscoussalaten.Limedressing: • 1 spsk. olivenolie• saften af 2 limefrugterTIP! Ananassen kan erstattes af friske abrikoser eller ferskner skåret i tern.Prøv også disse lette og sommerlige retter:Video opskrift: Sunde lavendelboller Læs også: Sund mad i en fartLæs også: Lynvildtgryde