Kylling med grøntsager i kokos cognacsuace
Hvis du ikke lige har en flaske cognac stående,er der ingen grund til at købe en nu, bare fordi du skal bruge en skefuld cognac i saucen. Brug whisky eller rom i stedet, eller udelad spiritussen helt - så kan du bare kalde det for en kokos-lime-sauce.
Tips I stedet for en wok kan du bruge en dyb (sautere) pande.
Kylling og grøntsager i kokos-cognac-sauce:
- 4 gulerødder
- 2 gule peberfrugter
- 250 g champignoner
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk olie til stegning
- 4 kyllingebrystfi leter
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse kokosmælk
- saft fra 1 limefrugt
- ½ tsk tørrede chilifl ager
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk ketchup
- 1 spsk cognac
Tilbehør:
- Ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
- 2 limefrugter
KYLLING OG GRØNTSAGER I KOKOS-COGNAC-SAUCE
Tid: 30 minutter.
Antal personer: 4
1. Kog ris efter anvisningen på emballagen.
2. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Rens og halver champignonerne. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.
3. Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Steg dem i olie i en wok ved høj varme i 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Tilsæt kokosmælk, limesaft, chilifl ager, soja, ketchup og cognac, og bring retten i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten småkoge i 5 minutter.
4. Vend gulerødder, peberfrugt og champignoner i retten, og lad den småkoge i yderligere
5 minutter. Vend forårsløgene i retten til sidst. Smag til med salt, ketchup og evt. ekstra chilifl ager, og sluk straks for varmen.
5. Server retten med kogte ris og limefrugter skåret i både.
Opskrift på: Opskriften på: Broccoli frikadelle
Opskrift på: Helstegt kylling med citrusfrugter
Opskrift på: Paprika kylling med pikant salat