https://imgix.femina.dk/media/d475e67fa5bf4fbb8556ca06ec9535e0.jpg
Træning og kost

Kylling med grøntsager i kokos cognacsuace

17. maj 2012
af Magasinet Q
Opskriften på kylling i kokos cognacsuace indeholder ekstra mange grøntsager og er derfor et sundt og godt forslag til en sund aftensmad

Hvis du ikke lige har en flaske cognac stående,er der ingen grund til at købe en nu, bare fordi du skal bruge en skefuld cognac i saucen. Brug whisky eller rom i stedet, eller udelad spiritussen helt - så kan du bare kalde det for en kokos-lime-sauce.

Tips I stedet for en wok kan du bruge en dyb (sautere) pande.

Kylling og grøntsager i kokos-cognac-sauce:

  • 4 gulerødder
  • 2 gule peberfrugter
  • 250 g champignoner
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 4 kyllingebrystfi leter
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • saft fra 1 limefrugt
  • ½ tsk tørrede chilifl ager
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk ketchup
  • 1 spsk cognac

Tilbehør:

  • Ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
  • 2 limefrugter

KYLLING OG GRØNTSAGER I KOKOS-COGNAC-SAUCE

Tid: 30 minutter.
Antal personer: 4

1. Kog ris efter anvisningen på emballagen.

2. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde skiver på skrå. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Rens og halver champignonerne. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå.

3. Skær kyllingebrysterne i halve på langs. Steg dem i olie i en wok ved høj varme i 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Tilsæt kokosmælk, limesaft, chilifl ager, soja, ketchup og cognac, og bring retten i kog. Skru ned for varmen, læg låg på, og lad retten småkoge i 5 minutter.

4. Vend gulerødder, peberfrugt og champignoner i retten, og lad den småkoge i yderligere

5 minutter. Vend forårsløgene i retten til sidst. Smag til med salt, ketchup og evt. ekstra chilifl ager, og sluk straks for varmen.

5. Server retten med kogte ris og limefrugter skåret i både.

Opskrift på: Opskriften på: Broccoli frikadelle

Opskrift på: Helstegt kylling med citrusfrugter

Opskrift på: Paprika kylling med pikant salat

Læs også