https://imgix.femina.dk/media/d8f1b240a4824ef0ab439af27337155c.jpg
Træning og kost

Kvinder træner på hold, mænd vil selv

1. april 2011
af Ia schmiegelow, alive.dk
foto: Colourbox
Når turen går i fitnesscenteret, er det for størstedelen af kvinderne for at træne på hold.

Mænd til en yoga-, zumba- eller pilatestime er et sjældent syn i landets fitnesscentre. Mændene vil nemlig hellere træne selv end på et af de mange hold.

Tal fra landets største fitnesskæder viser, at fordelingen blandt medlemmerne er stort set ligeligt mellem kvinder og mænd. Men hos den største fitnesskæde Fitness.dk er 75 procent af deltagerne på holdtimerne kvinder, og hos den næstestørste kæde SATS er det hele 90 procent. Når mændene endelig træner på hold, er det hovedsageligt cykling, boksning og løb.

At kvinderne udgør så stor en andel af deltagerne på holdtimerne overrasker kommunikationschef i SATS Danmark Christina Høyer.

- Det er overraskende få mænd, men vi er glade på kvindernes vegne. Vi ved fra forskellige undersøgelser, at sandsynligheden for at man får opbygget og fastholdt gode vaner med regelmæssig træning bliver markant højere ved deltagelse på holdtimer, siger Christina Høyer til Alive.dk.

Mere motiveret af holdtræning
Årsagen til at man får trænet regelmæssigt skyldes blandt andet, at man træner varieret.

- De fleste går på mange forskellige hold. Variationen gør at træningen ikke bliver kedelig. Man opnår også hurtigere resultater, da du træner forskellige ting. Desuden får man på hold dækket nogle sociale behov, som skaber større tryghed ved at træne og hermed gør, man kommer igen, siger Christina Høyer.

Og når du først har været til en holdtime, bliver det sjældent det eneste hold, du vælger.

- Når du er kommet over tærsklen og kommet ind i en gruppetræningstime, har du mod på at vælge nye hold, siger hun.

Læs om, hvad der er den nye motionsdille på Alive.dk.

Læs også