https://imgix.femina.dk/media/6930e64761f348cd83758866d06f8bf4.jpg
Træning og kost

Kvinder taber sig for at få bedre selvtillid

28. september 2011
af Redaktionen
For de fleste kvinder handler det ikke kun om at være attraktiv, men også om at få bedre selvtilid

For mange af os kvinder handler vægttabet ikke kun om at være attraktiv, men endnu mere om at få en bedre selvtillid. Helt op til hver anden kvinde påbegynder vægttabet med målet om bedre selvtillid for øje - det viser ny europæisk undersøgelse.

At selvtilliden hænger så tæt sammen med vægttab, er helt naturligt, fortæller Louise Meng, der er cand.scient i human ernæring og som i mange år har vejledt kvinder i deres vægttab:
- "Bløde faktorer som følelser og selvtillid spiller en vigtig rolle for kvinder, også når det gælder en livsstilsændring.

Hvor mænd er meget faktuelle er kvinder mere følelsesbetonede. For kvinder er en vigtig del af et vægttab og livsstilsændring også, at de gør noget for sig selv og de føler sig godt tilpas. Alli-undersøgelsens resultater tyder på, at kvinder langt hen ad vejen gerne vil tabe sig for sin egen skyld, og ikke kun fordi de vil se attraktive ud i andres øjne, og det er synes jeg er positivt, siger Louise Meng.

Sundhed og selvtillid hånd i hånd
Selvom ønsket om en bedre selvtillid og et mere attraktivt udseende for mange er væsentlige årsager til at give sig i kast med et vægttab, er det ønsket om at leve længere, der er den væsentligste motivation til vægttab. Ifølge alli-undersøgelsen vil mere end 6 ud af ti danske kvinder gerne tabe sig for at leve længere. Og det glæder Louise Meng:

Fakta om vægttab

Vægttab reducerer risikoen for diabetes med mere end 50 %
Ved et sundt vægttab taber man sig typisk et halvt kilo til et helt kilo om ugen.

I forhold til helbredet er der hurtig bonus. Forskning viser nemlig, at taber man sig 5-10 procent af ens kropsvægt, så reducerer man blandt andet risikoen for at udvikle diabetes med 58 procent1 og risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 40 procent2 for blot at nævne nogle af de mange helbredsfordele, der følger med et vægttab.

- Det ser ud til, at der er flere og flere der har fået øjnene op for, at varige vægttab i form af livsstilsændringer er afgørende for sundheden og ikke mindst levetiden. Det synes jeg er rigtig positivt. Når man vil leve længere er det så meget desto større grund til at tænke langsigtet.

At have yoyo-vægt er nemlig meget usundt for kroppen, idet det medfører hormonelle svingninger, som forstyrrer mætheds- og sultfornemmelsen. Det kan betyde, at man ikke føler sig mæt, selvom man har spist nok, og så er det først rigtig svært at holde vægten, siger Louise Meng.

Vægttabet gav selvtillid
Birgit Sørensen havde i mange år kæmpet med kiloene, som langsomt satte sig uden hun orkede at gøre noget ved det. Til sidst var hun nået op på over 100 kg og hun havde det hverken godt fysisk eller psykisk:

- Jeg havde svært ved at bevæge mig og blev hurtigt forpustet. Samtidig var mit selvværd helt i bund. Alli hjalp mig med min livsstilsændring. Det var nemt at følge kostrådene og gav mig det fornødne skub bag i, fortæller Birgit Sørensen, som tabte ca. 20 kg på et halvt år og er efter en pause fra alli nu i gang med at smide de sidste 20 kg. Birgit siger om sit vægttab:
- Jeg føler, at der er blevet fjernet en sten fra min skulder ved at tabe de kilo. Min selvtillid er sammen med min fysik blevet meget bedre.

Resultater fra alli-undersøgelsen

  • 57 % vil tabe sig for at få bedre selvtillid/selvværd
  • 63 % ønsker at tabe sig fordi de vil leve længere
  • 34 % vil gerne tabe sig for at blive mere attraktive
  • Kun 16 % taber sig for at være en rollemodel for deres børn

Vil du også tabe dig?

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities. Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online. Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Se slankeopskrifter her

Læs også