https://imgix.femina.dk/media/8830043638ad42aeb263be4eead7725e.jpg
Træning og kost

Kvinder skal tage den største bøf

18. april 2011
af Julia schmiegelow
foto: Colourbox
Manden skal tage den lille og kvinden den store, når der kød på bordet.

Postej, rullepølse og røde bøffer. De fleste danskere mener, de får den mængde kød, de skal have. Kun én ud af seks danskere synes, de får for meget kød, og det er færre kvinder end mænd. Det viser en ny undersøgelse FDB har foretaget.

- Tallene viser at danskerne har en ret god fornemmelse af, at deres kødforbrug ligger i et udmærket og ansvarligt leje, siger chefkonsulent hos Landbrug og Fødevarer hos Fødevarestyrelsen Grethe Andersen til alive.dk.

Hun refererer til, at DTU Fødevareinstituttet i forbindelse med undersøgelser af danskernes kostvaner, har nævnt 100 gram kød, fjerkræ og indmad om dagen som en passende mængde i en afbalanceret kost for voksne. Der er dog ingen officielle anbefalinger for hvor meget eller lidt kød, man bør spise.

DTU Fødevareinstituttet har fundet frem til, at mænd gennemsnitligt spiser 167 gram kød og fjerkræ om dagen, mens det for kvinder er tilsvarende 103 gram.

Kvinder skal have den største bøf
At mændene spiser mere kød en kvinderne bekræftes til en vis grad også af undersøgelsen. Mere end hver fjerde af kvinderne synes nemlig, deres bedre halvdel spiser for meget kød, men mændene er noget mindre bekymrede på deres partners vegne. Kun hver tiende af dem synes, deres bedre halvdel får for meget kød.

Det bør dog være kvinderne og ikke mændene, der spiser mest kød, mener Grethe Andersen.

-I stedet for at spekulere så meget over deres mænds kødvaner, skulle kvinderne hellere sørge for, at de selv får den store røde bøf. Kød er en af de vigtigste kilder til vitaminer, mineraler og jern, og f.eks. jern mangler kvinder mere end mænd, siger hun og tilføjer:

- Både mænd og kvinder skal dog huske, at kødforbruget skal være en del af en varieret kost, og at kødindtaget ikke kun består af fede pølser og flæsk.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.017 respondenter i alderen 15-74 år i februar 2011. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi.

Læs også "Manden laver mad- kvinden køber ind " på Alive.dk.

Læs også