https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/slanknaturazinprim.jpg
Træning og kost

Kniber det med at tabe de sidste kilo?

6. april 2014
af Naturazin.dk
Kalenderen viser april 2014. Hvor mange af dine nytårsforsætter og gode intentioner holder stadig ved? Hørte de januar til, eller er der grobund for at lade dem gribe ind i en vedvarende livsstil?

Alt for mange dropper de gode vaner, når januar udløber, for målet var "jeg vil ikke spise slik i januar måned". Men hvorfor skal vi kun sige nej tak til cola, slik og hvidt brød i januar måned? Hvis vi ved, at noget påvirker vores krop på en måde, så vi har behov for at tage en pause fra det, hvorfor udsætter vi så os selv for det resten af året? Det er jo ikke det, vi gør i januar, der gør den store forskel, det er nærmere det, vi gør resten af året.

Naturazin

Denne artikel er udarbejdet af Naturazin? Bag Naturazin står Anja og Zenia, ?begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.?Se mere på www.naturazin.dk

De er også forfattere til Rejsen til sundhed
Følg dem på Instagram: @anjaballegaard og @zeniasantini

Find balancen
Derfor er det langt mere interessant at finde frem til en livsstil, hvor der er balance mellem sundhed, nydelse og nærvær. Er man i stand til at være nærværende omkring de ting, man laver og spiser, og nyde - altså virkelig nyde - sin mad, så er der plads til at spise præcis det, du har lyst til. For idet du er nærværende i netop det sekund, du sætter tænderne i en snickers, registrerer hvordan nødderne knaser, når du tager en bid, hvordan baren føles i munden, hvilke smagsnuancer du oplever, tygger langsomt og med nydelse, så vil du opleve, at du får en helt anden tilfredsstillelse, og at du måske ikke engang har brug for at spise det hele. Hvor mange snickers har du ikke spist på vej hjem fra indkøbsturen, på vej hen til toget, eller mens du kører bil uden egentlig at have smagt på den?

Koncentrer dig om dét, du spiser
Når vi foretager os noget andet, mens vi spiser, kan vi ikke lægge det nærvær i vores måltid, som vi burde. Det er i de tilfælde, hvor vi sluger maden og ikke får den nydelsesmæssige værdi ud af det, som var tiltænkt. Det er nyttesløs spisning og gør ikke noget godt for din sundhed.
Begynd at være nærværende når du spiser. Stå ved de valg du tager og nyd det så. Så vil du opleve, at du får en meget bedre dialog med din krop om, hvad den har behov for.

Sundheds-udfordringen
At finde balancen mellem sundhed, nydelse og nærvær kræver en indsats, da det for mange vil betyde, at man skal kigge lidt bag facaden og have ændret sine vaner. Ændring af vaner tager tid, men det er slet ikke svært. Og hvis man gør det på den rigtige måde, kan man rent faktisk ændre sin livsstil. Nytårsforsætter er efter vores mening ikke det rigtige redskab til livsstilsændringer. Vi har derfor specialdesignet et program, som langsomt og nænsomt bringer dig frem til den livsstil, du ønsker dig. Vi kalder den sundhedsudfordringen. Den tager 8 uger, og du kan downloade den ganske gratis lige her: www.naturazin.dk

Læs også