https://imgix.femina.dk/media/d9b8acdeb5574ff8ab84ce4c74fa4501.jpg
Træning og kost

Kickstart din forbrænding

4. oktober 2011
af Newsdesk
Foto: All Over Press
Med fem justeringer i din hverdag kan du sætte gang i din forbrænding fra morgenstunden.

Din krops forbrænding bestemmer, hvor meget du kan spise, uden at vægten begynder at bevæge sig den forkerte vej - nemlig op. Og hvis du synes din forbrænding ikke er helt så effektiv, som du kunne håbe, så er der hjælp at hente. Men det er dig selv, der skal yde en indsats, hvis du vil booste din forbrænding.

Her får du fem gode råd til en mere effektiv forbrænding, og du kan passende starte fra morgenstunden.

Spis morgenmad
En sund og varieret morgenmad giver dig både en god og energifyldt start på dagen, men den sætter også gang i forbrændingen lige fra morgenstunden.

Din krops forbrænding er i hvile, mens du sover, fordi kroppen ikke har noget mad at arbejde med. Derfor jumpstarter du forbrændingen igen, når du spiser morgenmad. Vi anbefaler en let morgenmad bestående af lækre smoothies eller havregrød med æble og kanel.

Motion
Motion og især styrketræning er en af de mest effektive metoder til at tabe dig. I takt med at vi bliver ældre, bliver vores forbrænding også dårligere. Derfor er vi nødt til selv at gøre noget ekstra for at sætte skub i forbrændingen igen, og her er styrketræning altså det optimale. Sørg for at variere din træning, så du kombinerer styrkeøvelserne med øvelser, hvor du får pulsen i vejret.

Mellemmåltider
Selvom det virker utroligt, så taber du dig faktisk af at spise mere. Du har måske hørt det før, men undersøgelser peger altså på, at 6 små, sunde måltider om dagen holder forbrændingen stabil. Spiser du de 6 måltider, vil du heller aldrig nå at blive sulten og dermed nå at kaste dig over de usunde snacks, fordi blodsukkeret er i bund. Til vores mellemmåltider nyder vi mandler, gulerodsstænger, frugt og rugkiks.

Spis proteinrigt
Proteiner fra magert kød og grøntsager er geniale til at øge din forbrænding. Det er sværere for kroppen at nedbryde protein end kulhydrater og fedt, så kroppen skal arbejde hårdere, og derfor vil den forbrænde mere. Proteiner behøver ikke komme fra kød, du kan også finde dem i tun, spinat og yoghurt.

Sov sødt
Undersøgelser viser, at dem der ikke sover tilstrækkeligt har dårlige forbrænding, end de der får den nødvendige søvndosis. Dette kommer af at kroppen ikke gennemarbejder maden i et normalt tempo, når den ikke får den hvile, den har brug for. Så sørg for at få din daglige 8 timer.

Test dig selv: Hvad vejer du om 5 - 10 år?

Læs også