https://imgix.femina.dk/media/dcf90e59f4d4452c8fb7b7fe1094b057.jpg
Træning og kost

kartoffel galetter med laks og krydderurter

14. november 2011
af MARIE MELCHIOR –
Foto: BETINA HASTOFT/Linnea Press. Regi: House Doctor
Kartoffel galetter er en sund måde at få både kartofler og fisk på, få opskriften her

Nogle gange har de velkendte ingredienser bare brug for et forfriskende pust i form af en ny sammensætning, og heldigvis behøver det ikke være hverken avanceret eller tidskrævende. Et eksempel er f.eks. den klassiske kartoffel. I denne opskrift har vi taget udgangspunkt i kartoflen og tilsat laks og krydderurter, tilsammen bliver det en lækker og sund kartoffel galette der kan nydes f.eks. som tilbehør til en ret, forret, eller som ret i sig selv.

Opskrift på kartoffel galetter med laks og krydderurter

Tid: 20 minutter.
Antal: 10 -12 stk.

Når du laver disse små kartoffel galetter, er det bedst at bruge bagekartofler, som har en god, lidt melet konsistens. Du kan servere kartoffel galetterne som forret eller som let hovedret sammen med en bid brød og en grøn salat.

Ingredienser til kartoffel galetter med laks og krydderurter

  • 2 bagekartofler
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 200 g fersk laks
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

En anden måde at lave lækre kartofler på, er som råstegte kartofler. Du kan Få en nem opskrift på bøf med sauce bearnaise og råstegte kartofler i ovn lige her.

Sådan laver du kartoffel galetter med laks og krydderurter

1. Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern.

2. Hak purløg og dild. Skær laksen i små tern.

3. Rør æg og de revne kartofler sammen i en skål og krydr med salt og peber. Vend de hakkede krydderurter og laks i kartoffelblandingen og form 10-12 små, tykke pandekager (også kaldet galetter).

4. Opvarm rigeligt med olie på en pande. Læg kartoffelgaletterne på panden, tryk dem flade med en palet og steg dem ca. 4-5 minutter på hver side ved middel varme, til de er flot gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og server straks.

Læs også