https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/04/1315-karen-og-anne-bech-loeber/1315-karen-loeber-copy-3.jpg
Træning og kost

Karens 10 kilometer på 10 uger/uge 6

11. april 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Sif Meincke
Følg sundhedsredaktør Karen Pallisgaards forsøg på at lære at løbe 10 kilometer inden vores Kvindeløb i maj og få gode træningstip af Anne Bech. Vi glæder os til at ses derude

Jeg tror på det
På det her tidpunkt i forløbet havde jeg regnet med, at jeg kunne løbe 6-7 kilometer i streg. Men efter en omgang influenza må jeg sande, at det kan jeg ikke. Jeg tosser stadig rundt med mine 4-5 kilometer, og min utålmodighed river mig rundt i manegen.

Det holder ikke, så jeg har i denne uge været på min yogamåtte hver dag i 20 minutter for at strække løbeleddene og for at trække vejret dybt. Det gør mig meget mere groundet, når jeg løber, og tilstedeværende i en sådan grad, at jeg har valgt at løbe uden musik og i stedet nyde forårsfuglepippet som soundtrack. Jeg blev så glad af den tur, at jeg måske - MÅSKE - begynder at tro på, at runner's high venter forude.

Lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger med FEMINAs løbeskole

Jeg skal nok nå de 10 kilometer, selv om det måske ikke går så hurtigt. For som det her gamle citat siger: The body achieves what the mind believes.

Jeg vil vildt gerne høre, hvordan det går med DIN løbetræning. Klik forbi og del endelig ud af dine erfaringer og tips på facebook.dk/feminakvindeloeb

Ugens opdagelser er:
Min yogapraksis forbedrer min løbeoplevelse.
Det går ikke så hurtigt, som jeg gerne ville, og det går nok.
The body achieves what the mind believes.

Tilmeld dig til FEMINAs Kvindeløb 2013 her

Ugens tip fra Anne Bech

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f6ab8b1e22db43efb763f928fb50502b.jpg

Anne Bech

Har du en bakke i nærheden eller på en af dine løberuter? Så skal du prøve at lægge intervaller med løb op og ned ad den 3 gange på din løbetur. Løb, så hurtigt du kan, op, og lunt ned. Hold 30 sekunders pause, gentag og gør det 3 gange i det hele. Så kan du løbe hjem, og du vil med garanti kunne mærke dine ben dagen efter og føle, at dine balder er løftet et par centimeter.
Læs mere på annebech.com


Ugens løbelektie fra Anne Bech
Nu skal du udfordres

Til dig, der er nybegynder:
Af sted 3 gange, og 1 lang gåtur. Start med at gå 5 minutter. Løb så 1½ minut, og sæt så tempoet op de sidste 30 sekunder. Hold 30-60 sekunders pause. Stadig distance på 4 km.

Til dig, der er øvet:
Af sted 3 gange, og 1 lang gåtur. Én af dine løbeture skal nu være med interval. Det vil sige, at 2 af dine ture er som i sidste uge, 6 km med 2 pauser. Den midterste løbetur på ugen skal være: 4 km, gå 5 minutter, løb 30 sekunder med normal fart, 30 sekunders spurt, 1 minuts pause. Sørg for at gå de sidste 5 minutter hjemad, og stræk ud.

Læs også