https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/03/1312-karen-og-anne-bech-loeb/1312-karen-loeb-copy.jpg
Træning og kost

Karens 10 kilometer på 10 uger/uge 3

20. marts 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Sif Meincke
Følg sundhedsredaktør Karen Pallisgaards forsøg på at lære at løbe 10 kilometer inden vores Kvindeløb i maj og få gode træningstip af Anne Bech. Vi glæder os til at ses derude

Jeg har to veninder, der næsten kun ses, når de løber! Det er deres kvalitetstid sammen, hvor de får styr på deres verdenssituationer og strammet lårbasserne op samtidig. Smart. Men jeg har aldrig fattet, at de gider det frem for at sejle rundt i snak og café latte på en cafe over et par timer. Indtil nu - for så var det, jeg mødte Anne Bech!

I sidste uge var min store udfordring, at jeg ikke kunne komme op om morgenen og løbe. Sengen vinder over løbeskoene, og det er muligvis som at tisse i bukserne og alt det dér, men det gør den altså.
Frk. Bech var derfor hende, der lavede en aftale med mig i morges, så jeg ikke havde nogen undskyldning. Jeg prøvede godt nok med en sms, om vi virkelig godt gad løbe i det møgvejr? Det gad vi godt, lod Anne forstå! Og TAK for det. For hold nu op, hvor var det fedt at løbe sammen med én, der holder én i gang, og som er sjov at snakke med.

Lær at løbe 5 eller 10 km på 10 uger med FEMINAs løbeskole

Ugens opdagelser er:
Det er svært at løbe og snakke samtidig. Gad vide, om det ikke giver lidt mere på forbrændingskontoen, når man udfordrer sig selv sådan.
Det hjælper at forpligte mig over for et andet menneske, der ikke gider mine bullshit-undskyldninger. Så hiv fat i veninderne derude ...
Presset af Anne Bech kan jeg løbe fem kilometer i streg. Så fra næste uge sætter jeg distancen op fra 4 til 5 kilometer.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/2cf7a32a468942aca9cf3932cbd9f1fb.jpg

Denne her løbejakke i feminint cut og med synlige sølvreflekser er perfekt, når du løber på mørke aftener eller om morgenen. Den koster 700 kr.
Se mere på newbalance.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f6ab8b1e22db43efb763f928fb50502b.jpg

Anne Bech

Vidste du, at du præsterer mellem 10 og 20 % bedre, når du har musik med på din løbetur? Det er alligevel noget at tage med i beregningen. Så på med noget ny musik, det får dig ud af starthullerne.
Læs mere på annebech.com


Ugens løbelektie fra Anne Bech

Til dig, der er nybegynder:
Du vil med garanti kunne mærke, at du kan lidt mere nu. Så nu sætter vi løbet lidt op. 3 gange om ugen, og 1 lang gåtur. Start med at gå 5 minutter, løb 1 minut, gå 1 minut, samme rute, og sørg for at strække ud.

Til dig, der er øvet:
Du skal af sted 3 gange, og 1 lang gåtur. Nu sætter vi distancen op til 5 kilometer fast - start med at gå 5 minutter, løb i godt tempo, hold pause ved hver kilometer i 30 sekunder. Stræk ud, når du kommer hjem.

Læs også