https://imgix.femina.dk/media/d8d42e6256b44619a04548d12d5faa7d.jpg
Træning og kost

”Jeg var ked af min mave”

4. august 2011
af JETTE LÜTHCKE –
Foto: CLAUS BOESEN, JONAS AHLSTRØM og NIKOLAJ LORENZEN
Pølsen på maven betød, at almindelige bukser snærede og skar i skridtet, så efter nogle år besluttede sig for at få problemet løst.

Efter to akutte kejsersnit udviklede Anne-Louise Johnsen en bule på maven, der gjorde, at hun ikke kunne have lange bukser på. Hendes læge grinede ad hende, så Anne-Louise valgte selv at betale for en fedtsugning.

"Jeg blev faktisk rigtig ked af det, da min praktiserende læge forarget grinede af dig og sagde, at den historie måtte jeg længere ud på landet med, og at hun aldrig ville sende mig videre i systemet, så jeg kunne få operationen betalt," fortæller Anne-Louise Johnsen. Efter to akutte kejsersnit havde Anne- Louise Johnsens skæve ar og kvindelige bule i fællesskab dannet et bælte af fedt over bikinilinjen og under navlen, som hun trods sin slanke figur ikke kunne træne væk. Pølsen på maven betød, at almindelige bukser snærede og skar i skridtet, så efter nogle år besluttede hun sig for at få problemet løst. "Jeg kom med et reelt problem og havde forventet en mere seriøs behandling. Jeg tror, at hendes foragt skyldes, at det var en kosmetisk operation - og efter hendes mening et luksusproblem.

Det var før de lavtaljede buksers tid, så jeg havde et reelt problem med at have lange bukser på, og i flere år gik jeg kun i joggingbukser og ventebukser, der kunne nå op over bulen på maven, eller kjole.
Jeg blev lidt forfjamsket, men jeg blev også vred og svarede, at så ville jeg selv betale," husker Anne-Louise Johnsen.



Læs også: Bliv klogere på kosmetisk kirurgi

DET ER MIG, DER BESTEMMER

Anne-Louise kontaktede en plastikkirurg i Århus Midtby, som hun havde fået anbefalet. Men heller ikke hun mente, at indgrebet var strengt nødvendigt.
"Umiddelbart var hun ikke helt hooked på ideen, men hele mit voksenliv har jeg øvet mig på, at når jeg kommer ind i en butik for at købe en vare, så er det mig, der bestemmer. Jeg var ikke en 18-årig pige, der skulle have lavet en lille fedtsugning, men en voksen kvinde, som havde et reelt problem og kom med pengene i hånden. Jeg husker, at hun spurgte mig, om jeg virkelig ville have det gjort, og jeg svarede bare: Ja tak, det vil jeg virkelig gerne!" fortæller Anne- Louise.

Fakta:

VIDSTE DU, AT
... plastikkirurgi intet har med plastik at gøre, men at ordet er afl edt af det græske plastiké (skabelse) og chirgurgiké, og at kirurgien deles op i rekonstruktionskirurgi og kosmetisk kirurgi.

Man har udført kirurgiske indgreb til at forbedre udseendet i fl ere tusinde år. F.eks. næserekonstruktioner i Indien 600 år f.Kr., og den første kendte lærebog er fra Italien 1597. Moderne plastikkirurgi blev startet af britiske krigskirurger omkring første verdenskrig i forbindelse med behandling af soldater med vansiringer.
Kilde: Sundhedsstyrelse og Wikipedia.

Operationen blev foretaget ambulant, og Anne-Louise var i fuld narkose. Under operationen vurderede plastikkirurgen, at det var bedst at fedtsuge hele maven, så det gjorde hun.

"Det var en fantastisk fornemmelse at vågne, og maven var væk. Jeg følte mig godt tilpas, selv om jeg havde korset på, var mør og lignede én, der havde fået bank. Men selve oplevelsen var som at være på luksushotel, og jeg blev behandlet virkelig pænt og følte mig tryg hele vejen igennem." For Anne-Louise var operationen ikke et udslag af forfængelighed, men udelukkende for at få løst et teknisk problem. Og opstår der et nyt, tøver hun ikke med at få løst dét også.

"Jeg er utrolig glad for min beslutning og har ikke fortrudt, at jeg brugte de 15.000 kr. på det. I starten glædede jeg mig over det, hver gang jeg tog tøjet af, og skulle lige ae maven, men nu er jeg blot tilfreds. For mig var det en teknisk og praktisk ting, og jeg syntes ikke, der var noget mærkeligt ved det og havde heller ingen skrupler - selv om folk har mange meninger om det. Jeg tænker aldrig på at forynge mig selv ... men skulle jeg en dag gå hen og få dårligt syn på grund af hængende øjenlåg, og kan en operation rette op på det, gør jeg det gerne igen," slutter Anne-Louise.

Læs også: Pia fik fjernet poser under øjnene

Læs også