https://imgix.femina.dk/media/4cb4a47723ce42d0a7c0e9e6edf3247b.jpg
Træning og kost

Indsprøjtning fjerner fedtet

14. september 2011
af Redaktionen
Foto: All Over Press
Et nyt dansk slankemiddel kan hjælpe svært overvægtige mennesker til at tabe sig gennem en daglig indsprøjtning

Et lille stik om dagen kan blive det nye våben i kampen mod fedme og svær overvægt. Det viser forsøg med et nyt slankemiddel, som i modsætning til mange andre slankemidler skal sprøjtes ind i kroppen. Det nye lægemiddel er udviklet af Novo Nordisk og netop afprøvet af europæiske forskere, og resultatet er for nyligt blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Obesity. Det skriver Videnskab.dk.

- Resultaterne efter de såkaldte Fase 2-forsøg viser, at en daglig indsprøjtning af 'Liraglutide' giver et varigt vægttab stort set uden bivirkninger, fortæller professor, dr.med. Arne Astrup, institutleder på Institut for Human Ernæring. Han er en af forskerne, der har stået i spidsen for den store undersøgelse. Lægemidlet har udover at reducere taljemålet også vist sig at give et fald i fedmerelaterede faktorer som forhøjet blodtryk og kolesterol, der forbindes med hjertekarsygdomme. Desuden medvirker midlet til en markant nedsat risiko for diabetes og har vist sig yderst effektivt til at behandle patienter med prædiabetes, som er et forstadie til type 2-diabetes.

Forsøg med 564 overvægtige
I forsøget blev 564 fede eller svært overvægtige forsøgspersoner tilfældigt valgt til at blive udsat for enten det nye lægemiddel Liraglutide, placebo eller Orlistat, en aktiv ingrediens, der forhindrer enzymer i at nedbryde fedtet i maden. Resultaterne viser bl.a., at deltagere på Liraglutide opretholdt et vægttab på 7,8 kg efter to år. Novo Nordisk oplyser, at de for nyligt er gået i gang med at teste Liraglutide i nogle store Fase 3-forsøg. Hvis forsøgene går efter planen, vil Liraglutide være på markedet omkring år 2015.

Læs hele artiklen på Videnskab.dk

Læs også Ny slankemetode: Sondemad i 10 dage

Læs også